Browse By

Claudiu Cristea a demisionat din Consiliul Local Arad. Află de ce?

Claudiu Cristea

Claudiu Cristea

Claudiu Cristea și-a dat demisia din funcția de consilier local al municipiului Arad, astăzi, 29 martie 2012.

A declarat pe blogul său următoarele lucruri:

Consiliul Local Arad nu mai are nimic de-a face cu interesul public sau cu reprezentarea cetățenilor. Este un grup care votează mecanic cu fanteziile primarului actual Gheorghe Falcă.

De ce acum această demisie?

Ceea ce a declanșat decizia mea de astăzi a fost votul negativ dat proiectului nostru de hotărâre pentru Căldură la Preț Corect. Un proiect rezonabil, legal, oportun, sustenabil financiar și îmbrățișat de cetățeni, a fost trântit din iresponsabilitate și clientelism politic.

Părăsesc funcția cu sentimentul că am fost o prezență semnificativă în actualul CLM, dominat masiv de putera locală.

Am luptat pentru taxe rezonabile, pentru un preț corect al căldurii, pentru un buget echilibrat. Am promovat proiecte pentru un mediu curat. Am luptat pentru apărarea identității Aradului și pentru respectarea regulilor de urbanism. M-am opus abuzurilor și deciziilor greșite. M-am bătut în instanță pentru dreptul arădenilor la întruniri publice. Toate le-am făcut împreună cu Societatea Civilă ajutat de prietenii mei din Mișcarea Arădeană.

Aradul are un viitor

Alături de societatea civilă voi continua să arăt că Aradul poate fi altfel, că lucrările se pot face durabil cu costuri acceptabile, că putem redeveni un oraș verde unde sănătatea oamenilor e prioritară “dezvoltării cu orice preț”, că putem opri ruralizarea culturală care ne îneacă.

Această decizie vine într-o zi în care este o coincidență și cu faptul că astăzi DNA a descins în casa primarului Gheorghe Falcă