Browse By

Ciclismul – o optiune pentru un corp sanatos

ciclismul

Bicicleta este un mod de transport si o modalitate de a-ti exersa muschii excelent. Mersul pe bicicleta are numeroase beneficii pentru sanatatea naoastra. In lume exista peste un miliard de bucati, ceea ce poate fi considerata o marturie a beneficiilor unui astfel de produs. Exercitiile fizice sunt in general strans legate de o viata sanatoasa si de starea de bine. Sedentarismul este pe locul al doilea, dupa fumat, in ceea ce priveste riscurile la care sanatatea noastra este supusa. In acest context, sportul este solutia, iar ciclismul este o metoda simpla si placuta de a face sport.

De cele mai multe ori bicicletele sunt folosite de catre persoanele care vor sa-si imbunatateasca sanatatea cardiovasculara. In aceste cazuri, exercitiile au beneficii foarte mari pentru persoanele care sufera de artrita, si care nu pot alege alte sporturi care pun presiune pe genunchi sau pe articulatiile picioarelor. Iar din moment ce bicicleta poate fi folosita si la transport, in acest sport nu este nevoie de o auto-disciplina riguroasa. Mersul stand jos pe sa, nu presupune transfer de greutate, ceea ce ajuta la imbunatatirea densitatii oaselor. Pe de alta parte, daca alternati statul pe sa, cu ridicatul, veti lucra mai bine muschii picioarelor. Numeroase modele pot fi achizitionate acum pentru mersul in aer liber. Bicicletele outdoor pot fi potrivite pentru excursii pe terenuri muntoase, sau pentru transportul personal de zi cu zi.

In cazul in care nu aveti timp sa iesiti in aer liber, puteti oricand achizitiona o bicicleta de exercitii pentru interior. Mersul pe un aparat stationar este deseori recomandat ca un remediu eficient pentru recuperare dupa traumatisme ale picioarelor, datorita impactului mic pe care il are asupra membrelor inferioare. In special, ciclismul este folosit in programele de recupere pentru genunchi.

Acest tip de exercitii este folosit de asemenea ca instrument de numeroase organizatii care militeaza pentru sanatate si protectia mediului. Acestea promoveaza calatoria activa ca raspuns la cresterea sedentarismului si, in consecinta, a obezitatii, la nivel global. Acest program atrage atentia asupra mersului pe jos si a ciclismului ca un mod alternativ de transport, atractiv si sigur. Dat fiind ca majoritatea deplasarilor se fac pe distante relativ mici, exista un motiv considerabil pentru care condusul sa fie inlocuit cu mersul pe bicicleta sau pe jos. Singura dificultate in acest proces ar fi infrastructura, care ar trebui modificata, in special pentru a atrage persoanele mai putin experimentate si mai neincrezatoare.