Browse By

China înregistrează un număr record de cererii de brevet

Inovatori din China pe bază de aplicat pentru un număr record de brevete de invenție, anul trecut.
Țară au reprezentat mai mult de un milion de depuneri, potrivit unui raport anual de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO). Ea a spus că cifra a fost „extraordinar”.

Multe dintre pilitura au fost pentru idei noi în domeniul telecomunicațiilor, de calcul, semiconductori și tehnologie medicală.
Beijing a cerut companiilor pentru a mări numărul de astfel de cereri.
Dar unii experți au pus sub semnul întrebării dacă aceasta înseamnă că țara este într-adevăr mai inventiv decât altele, deoarece cele mai multe dintre pilitura din China au fost efectuate la nivel local.

Ce este un brevet?
Un brevet este dreptul de proprietate monopol acordat de către un guvern pentru proprietarul unei invenții.
Acest lucru permite creatorul și proprietarii ulterioare pentru a împiedica alte persoane să efectueze, utilizarea, oferirea spre vânzare sau importarea invenția lor în țară pentru o perioadă limitată de timp.

În schimb, ei trebuie să convină pentru depunerea de brevet să fie dezvăluite public.

Pentru a se califica drept un brevet „inventie”, depozitul trebuie să conțină o idee nouă, utilă, care include un pas – un nou proces, îmbunătățire sau concept – pe care nu ar fi evident pentru o persoană de specialitate în acest domeniu.
Anumite țări – inclusiv China – să emită și alte tipuri de brevete:

brevete de model de utilitate. Ideile care trebuie să fie în continuare roman, dar este mai puțin important să existe un „pas non-evident”
brevete de proiectare. Acestea necesită forma, modelul și / sau culoarea proiectării unui obiect fabricat ca să fie noi, dar nu necesită să existe un aspect tehnic roman

Un total de 2,9 milioane de cereri de brevet de invenție au fost depuse la nivel mondial în 2015, în conformitate cu WIPO, marcând o creștere de 7,8% față de anul precedent.

China poate revendica de conducere cele mai multe din această creștere. biroul său de brevete intern – Oficiul de proprietate al Republicii Populare Chineze (Sipo) – a primit un record de 1,101,864 pilitura. Acestea au inclus atât pilitura de la locuitorii din China, precum și cei de la inovatori de peste mări care au cerut protecția locală pentru ideile lor.

Concordanța a fost mai mult decât cea a lui japonez Sipo, sud-coreean și echivalente din SUA combinate.

Solicitanții cu sediul în China, a depus un total de 1,010,406 de brevete de invenție – primele solicitanți de la o singură origine a depus mai mult de un milion într-un singur an.

Dar ei părea să fie reticent care caută drepturi de brevet în străinătate.

Potrivit lui WIPO, inventatori China pe bază depusă doar 42154 cereri de brevet de invenție, în afara frontierelor lor – Huawei si ZTE, factorii de echipamente de două smartphone-uri și de telecomunicații, a condus calea.

Prin comparatie inventatori SUA, pe baza a căutat mai mult de cinci ori această cifră. Și Japonia, Germania și Franța depășeau, de asemenea, gigantul asiatic.

Un expert de brevete – care a cerut să nu fie numit – a sugerat discrepanța dintre pilitura locale și internaționale inventatori chinezi reflectă faptul că nu toate cererile s-ar ridica la un control în altă parte.

„Detaliile ceea ce se aplică pentru mijloace pe care le-ar fi puțin probabil să aibă gradul necesar de noutate care urmează să fie acordat un brevet la nivel mondial”, a spus el.
Dar, economistul-șef al WIPO a spus ca lucrurile nu au fost tăiate atât de clare.

„Există în mod clar o discuție acolo la ceea ce este calitatea de brevete din China”, a declarat Carsten Fink.
„Dar, întrebări au fost, de asemenea, întrebat despre SUA și alte țări [ ‘] brevete de invenție.
„Și ar trebui să țină cont de faptul că China este o economie uriașă.

„Dacă te uiți la pilitura de brevete pe cap de locuitor, există încă puține brevete fiind depus acolo decât în ​​Statele Unite.”
boom-ul de brevet

O parte din motivul pentru care atât de multe cereri au fost făcute la nivel local a fost faptul că China a stabilit un obiectiv pentru a stimula toate tipurile de pilitura de brevet de invenție în urmă cu cinci ani.

Sipo a declarat la momentul în care a dorit să primească două milioane de pilitura în 2015.
Guvernul a sprijinit inițiativa cu diverse subvenții și alte stimulente.

Adunind Chinei de invenție, de utilitate și de proiectare brevete de invenție, concordanța acesteia pentru anul 2015 a fost de aproximativ 2,7 milioane de pilitura, ceea ce înseamnă că a depășit obiectivul cu o marjă largă.

Unul cu sediul la Londra avocat brevet de remarcat faptul că firmele chineze nu au fost doar depunerea de brevete proprii, dar cumpără de asemenea, drepturi de la companii de peste mări.

„Acest lucru totul merge pentru a arăta creșterea a telecomunicațiilor și în industria de înaltă tehnologie în China, și că aceste companii joacă un rol mai important la nivel global decât până acum”, a declarat Jonathan Radcliffe de la Reed Smith.

„Faptul vedem acum le-a dat in judecata si de a fi dat în judecată pentru încălcarea brevetului în Europa și în SUA pe subiect, cum ar fi telefoanele mobile și standardele în domeniul telecomunicațiilor – și într-adevăr văd companii chineze da in judecata reciproc, aici, în Europa, pentru încălcarea brevetului – demonstrează că ei au ajuns cu adevărat. „