Browse By

China este în prezent lider mondial în domeniul reformei schimbările climatice

Acordul de la Paris urmărește să elimine treptat emisiile nete de gaze cu efect de seră, în a doua jumătate a secolului și a limita încălzirea globală „cu mult sub” 2 grade Celsius (3,6 grade Fahrenheit) peste nivelurile pre-industriale. Fiecare țară a prezentat planuri naționale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Unii au exprimat îngrijorarea că, fără o implicare și sprijin financiar din Statele Unite, economiile emergente precum India, se pot simți înclinați să se retragă.

Unul dintre consilierii-cheie pentru echipa lui Obama cu privire la schimbările climatice, a declarat că speră China va lua pe manta și să păstreze acordul climatic global în viață.

Beijing ar trebui „să continue să lucreze în spiritul pe care am lucrat împreună și înainte de Paris”, a declarat Andrew Light, fostul consilier senior precedent SUA Trimis special privind schimbările climatice Todd Stern.

Schimbarea rolului

Este o poftă de mâncare ironic pentru guvernul a doua cea mai mare economie din lume. De ani de zile, la Beijing a încercat încercările guvernelor străine de a limita emisiile de carbon, susținând că acesta ar trebui să i se permită același spațiu să dezvolte și să polueze că națiunile industrializate aveau.

Dar, cu capitala adesea sufocat de smog și oamenii săi furioși despre devastarea mediului pe care dezvoltarea rapidă a lucrat în întreaga țară, la Beijing a devenit un susținător al eforturilor de stopare a încălzirii globale, mai degrabă decât un obstacol.

„China acționează asupra climei în beneficiul propriului popor”, a declarat Erik Solheim, director executiv al Programului de Mediu U.N.. „Sunt încrezător China va lua un rol principal.”

China are imperative interne și globale puternice pentru a juca un rol de profil înalt în discuțiile au continuat schimbările climatice la nivel global, menit să evite mai multe valuri de căldură, secete, inundații și creșterea nivelului mării, care ar putea provoca mii de miliarde de dolari de daune până în 2100.

China vede un rol perceput ca lider al climei globale ca modalitate de a consolida aspirația sa de a deveni o „superputere energetică curată” de lider în domeniul tehnologiilor energetice regenerabile, cum ar fi energia eoliană și energia solară și afirmarea în sine ca putere geopolitică-cheie.

Care se ocupă cu presiunile de urbanizare a continuat și în unele dintre cele mai mari orașe din lume a pus deja China înainte, a declarat Andrew Steer, președintele think tank de mediu World Resources Institute.

Beijing este inovator pentru a construi orașe cu emisii reduse de carbon, Steer a sugerat. „Se vede de carbon ca indicator al ineficienței economice.”

Victoria lui Trump asupra democrat Hillary Clinton a întunecat starea de spirit a delegaților care participă la actuala rundă de discuții climatice de la Marrakech.

Unii delegați la discuții spun că China setează deja un exemplu.

„China ne surprinde zilnic. Orice ar promite ei se țin de cuvânt „, a declarat Tosi Mpanu Mpanu din Republica Democratică Congo, care conduce grupul de discuții format din 48 de națiuni din țările cel mai puțin dezvoltate.