Chestionare auto online pe e-DRPCIV.ro

Ce este e-DRPCIV?

e-DRPCIV este un site dedicat tuturor celor care doresc să se înscrie la şcoala de şoferi şi au nevoie de îndrumare în ceea ce priveşte actele necesare înscrierii, paşii pe care trebuie să îi urmeze în vederea înscrierii şi alte sfaturi ajutătoare.

Chestionare auto online pe e-DRPCIV

Chestionare auto online pe e-DRPCIV

În plus, pe e-DRPCIV se pot găsi o serie de chestionare auto care se dau la examenul oficial, precum şi răspunsurile corecte la întrebări.

Pe site se pot efectua teste de simulare indiferent de categoria pentru care se dă examenul. Astfel, există întrebări pentru categoriile A, B, C şi D.

Site-ul ţine de un altul, www.drpciv.ro, portal de informare al Ministerului Administraţiei şi Internelor (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor).

Cine are acces la e-DRPCIV?

Oricine doreşte să exerseze pentru examenul de la şcoala de şoferi poate accesa site-ul e-DRPCIV. Tot ce trebuie făcut este ca persoana să îşi creeze un cont (cu e-mail şi parolă). Dacă cineva doreşte doar să parcurgă partea teoretică, nu este necesară crearea contului, la teorie având acces oricine.

Pe site e prezentat un curs de legislaţie în format .pdf, Codul Rutier, Regulamentul Rutier, Indicatoare şi marcaje şi un document despre penalizări.

De asemenea, se prezintă cum arată o fişă de înmatriculare şi o listă cu şcoli de şoferi din toate judeţele ţării, cu toate datele de care e nevoie (adresa, număr de telefon, site – dacă acesta există, descriere, dotări, program şi tarife).

Aşadar, cine doreşte să exerseze pentru examenul teoretic la şcoala de şoferi, poate face acest lucru pe site-ul e-DRPCIV!