Browse By

CGM – UGSR a sesizat Avocatul Poporului privind preluarea şi gestionarea frauduloasă a patromoniului UGSR după 1989: 2,8 milioane de dolari şi 4,7 miliarde de lei

Biroul Executiv al Confederaţiei Generale a Muncii – Uniunea Generală a Sindicatelor din România (CGM – UGSR) împreună cu reprezentanţii Uniunilor Judeţene membre, au hotărât să transmită o sesizare Avocatului Poporului, d-lui Victor Ciorbea, prin care să-i ceară acestuia punctul de vedere legal privind preluarea şi gestionarea frauduloasă a patromoniului UGSR după 1989, de către CNSLR-FRĂŢIA, BNS, Cartel ALFA şi CSDR (precum şi SC SINDROMANIA şi A.N.C.C.S.R.- la care confederaţiile sunt acţionari).

Dragos Frumosu, presedintele Confederatiei Generale a Muncii – Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania.

Dragos Frumosu, presedintele Confederatiei Generale a Muncii – Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania.


„Prin acest demers îi vom mai solicita Avocatului Poporului şi un punct de vedere în legătură cu art. 26 din Statutul CNSLR, prin care această confederaţie sindicală, înfiinţată după 1989, “preia prin absorbţie şi sunt succesori universali ai UGSR”, declarându-se, în mod abuziv, continuatorul UGSR. Pe lângă un patrimoniu imobiliar imens, mai vorbim şi despre 2,8 milioane de dolari şi 4,7 miliarde de lei care au dispărut din conturile UGSR, lucru confirmat de către instituţia bancară la care erau depuşi banii, care mai arată că sumele de menţionate au fost transferate în contul CNSLR-FRĂŢIA, în baza prevederilor art. 26 din Statut. Noi credem că mişcarea sindicală din România trebuie reformată iar jaful adus patrimoniului membrilor de sindicat trebuie oprit. El are locul lui în această reorganizare”- Dragoş Frumosu, preşedintele Confederaţiei Generale a Muncii – Uniunea Generală a Sindicatelor din România.

CGM-UGSR îi va mai solicita Avocatului Poporului să se pronunţe şi în legătură cu Decizia Civilă nr. 166A/22.02.2017, dată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a-III-a Civilă în Dosarul nr. 861/93/2016, împotriva Sentinţei definitive nr.1450/2016, care s-a pronunţat pe ceva ce nu a fost solicitat în cererile de apel formulate de apelanti (CNSLR-Frăţia, Cartel ALFA, BNS, CSDR, UGSR 2010, SC SINDROMANIA şi ANCCSR), situaţie care contravine art. 470, alin 1, lit. (c) şi (d), din Codul de Procedura Civilă, drept pentru care trebuia aplicată sancţiunea decăderii, deci respingerea apelurilor. De fapt, instanţa a dat astfel câştig de cauză celor care au fraudat patrimoniul şi care au declarat în şedinţa instanţei că CGM-UGSR deranjează din punct de vedere economic şi al imaginii. Prin sentinţa civilă nr. 1450/2016 erau recunoscute CGM-UGSR toate shimbările statutelor, modificările de denumire, înregistrarea organelor de conducere din 1945 până în 2016 şi schimbarea domiciliului din jud Ilfov în Bucureşti, nimic despre patrimoniu.