Browse By

Cel mai mare stadion de fotbal din România „Naţional Arena” Bucureşti

Cel mai mare stadion de fotbal din România "Naţional Arena" Bucureşti

Cel mai mare stadion de fotbal din România "Naţional Arena" Bucureşti

Cei prezenţi la Noaptea Albă a „Naţional Arenei” vor putea face un tur al stadionului, pot testa scaunele proaspăt montate şi vor putea vizita tribunele şi peluzele până mâine dimineaţă. Porţile stadionului au fost deschise chiar de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Îi invit pe bucureşteni să vină la stadion. Voi avea bucuria să le strâng mâna pentru răbdarea şi încrederea pe care au avut-o. Vom face noapte albă. O noapte albă la stadion”, a spus edilul-şef.

Nocturna va sta aprinsă toată noaptea

La intrare, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de către angajaţi ai Primăriei Capitalei, care vor avea rol de ghizi. Ieri s-au montat şi plasele la porţi şi s-a marcat terenul de fotbal. Cei drept, mai sunt ceva probleme cu gazonul la centrul terenului, dar Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei Investiţii din cadrul Municipalităţii l-a asigurat pe Oprescu că, în câteva zile, gazonul îşi va reveni.

Pe unde se poate intra pe stadion

Cei care se vor duce astăzi să viziteze Arena trebuie să ştie că accesul se va face pe trei intrări: Pierre de Coubertin, din Bulevardul Basarabiei şi din intrarea situată pe strada Maior Corav. Până la stadion se poate ajunge cu mijloacele de transport în comun: troleibuzele 86 şi 90 – pentru intrarea Pierre de Coubertin, linia de autobuz 104 – pentru intrarea Pierre de Coubertin şi liniile de tramvai 40 şi 56, pentru intrarea de pe Bulevardul Basarabiei.

Metroul, o variantă rapidă

Şi subteran se poate ajunge repede la „Naţional Arenei” – se ia metroul în direcţia Dristor 2, până la Piaţa Muncii, după care se poate lua autobuzul 104 sau se poate merge chiar pe jos, spre strada Pierre de Coubertin. Primarul a spus că au fost luate toate măsurile pentru acţiunea de astăzi, astfel încât să nu existe probleme. 

Inaugurarea oficială, pe şase septembrie

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, inaugurarea oficială a stadionului va avea loc pe şase septembrie, la meciul cu selecţionata Franţei din preliminariile Campionatului European de Fotbal 2012, după care vor mai fi organizate două evenimente sportive sau culturale.

„Naţional Arena” din Capitală ar urma să devină rentabil abia din al treilea an de exploatare. Astfel, va aduce bani la buget abia din 2014, iar anul viitor va avea venituri de 1,6 milioane de euro. Potrivit indicatorilor, din organizarea de evenimente s-ar putea obţine, în primul an, 1,6 milioane de euro, iar în al şaselea an de exploatare, aproximativ 4 milioane de euro, potrivit estimărilor unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

SPORT

„Via Sport” pe bulevardul Kiseleff

Până mâine la ora 14.00, bucureştenii se pot bucura de beneficiile sportului în aer liber, pe bulevardul Kiseleff, acolo unde se desfăşoară „Via Sport”. Sub sloganul “Fanii sportului revin pe teren”, Primăria Capitalei şi Eventness au dat startul celei de-a doua ediţii Via Sport. Iubitorii de mişcare sunt aşteptaţi să dea o tură cu bicicleta sau cu rolele, să joace baschet, tenis de masă, badminton, fussbal sau tenis de picior. Mai mult, în cadrul evenimentului vor fi organizate competiţii ad-hoc, câştigatorii fiind recompensaţi cu premii atractive.

ZIUA INTERNAŢIONALĂ

Sărbătoare la Grădina Zoologică

Autorităţile bucureştene sărbătoresc Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, eveniment ce are loc în fiecare an, în întreaga lume. Astăzi, de la ora 11.00, edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, va deschide manifestările care vor avea loc la Grădina Zoologică.

Vor fi organizate concursuri de desene pe asfalt, cursuri de ecologie şi tombole cu premii pentru copii. Va fi iniţiată şi o campanie de educare a publicului referitoare la importanţa protejării mediului şi a conservării speciilor, confecţionându-se mascote în mărime naturală a animalelor de la Zoo.

LA IARBĂ VERDE

Picnic şi concerte la Palatele Brâncoveneşti

Primaria Capitalei îi invită pe bucureşteni la Centrul Cultural “Palatele Brancoveneşti –Mogoşoaia”. Municipalitatea pune la dispoziţia cetăţenilor grătare şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor, aceştia având posibilitatea de a-şi organiza propriul picnic.

Palatul poate fi vizitat, în weeke-end, între orele 10.00 – 18.00. Vor fi şi spectacole de teatru de păpuşi şi ateliere de creaţie, între orele 11.30 – 17.00. Mâine, de la ora 19.00, la Palatele Brancoveneşti, poeta Magda Cârneci va recita poezii, acompaniată de mai multe instrumente muzicale.