Browse By

Cea mai ieftină casă din lume de 500 de euro, 20 mp, construită într-o săptămână. Cine o vinde din 2012?

Tata Logo

Cea mai ieftină casă din lume de 500 de euro, 20 mp, construită într-o săptămână. Cine o vinde din 2012?

Indienii de la Tata vor lansa pe piaţă o casă modulară, care poate fi construită în doar o săptămână, scrie BBC News. Locuinţa va costa doar 500 de euro şi va începe producerea acesteia începând cu sfârşitul anului, fiind disponibilă din 2012. Casa este formată dintr-un kit de piese cum ar fi uşi, ferestre, acoperişuri realizate din diferite materiale.

Casele prefabricate sunt destinate persoanele cu venituri mici care locuiesc in zonele rurale sarace. Autoritatile estimeaza ca indienii din aceste zone au nevoie de „cateva milioane de case„.

Deja sunt testate primele modele, iar primele exemplare ar putea fi lansate la anul. „Casele vor putea fi construite in doar o saptamana, modelul de baza are doar 20 de metri patrati, iar, in total, costul unei astfel de locuinte va fi de 500 de euro„, spun reprezentantii companiei Tata, care a mai bifat un record in 2009 atunci cand a lansat cea mai ieftina masina – Nano, la doar 3.000 de dolari.


Compania vrea sa mai construiasca si case mai scumpe, care vor fi dotate cu ecrane solare.
Tata Motors, cea mai mare companie auto din India, cu venituri de 20 de miliarde de dolari in ultimul an fiscal, are afaceri in state precum Marea Britanie, Coreea de Sud, Thailanda si Spania.

Portofoliul de marci al companiei include Jaguar si Land Rover, dar si Nano, cel mai ieftin autovehicul din lume, cu un pret de usor peste 2.000 de dolari. Producatorul auto a anuntat ca vrea sa lanseze in Europa o versiune electrica a Nano.