Browse By

Cea mai cunoscută fotografie din lume, desktop wallpaper Windows XP

Cea mai cunoscută fotografie din lume, desktop wallpaper Windows XP

Cea mai cunoscută fotografie din lume, desktop wallpaper Windows XP

Despre cea mai vizualizata poza din lume, principalul wallpaper Windows XP, denumit Bliss, multi cred ca e creata pe calculator. Fals! Locul exista cu adevarat: a fost imortalizat in 1996 de ochiul aparatului de fotografiat. Uite cum arata acum!

Imaginea dealului de un verde incredibil si un cer de un albastru ireal a fost surprinsa in regiunea Sonoma din California, SUA, in anul 1996, de fotograful american Charles O’Rear pentru compania de design digital HighTurn. Surprinzator, fotografia a fost facuta cu un aparat simplu, iar autorul ei sustine ca nu a fost catusi de putin ajustata cu ajutorul calculatorului!

Dupa cativa ani, imaginea, denumita Bliss, a devenit principalul wallpaper al sistemului de operare Windows XP si, implicit, cea mai vizualizata imagine din lume. 10 ani mai tarziu, in noiembrie 2006, artistii Simon Goldin si Jakob Senneby au vizitat dealurile din Sonoma unde a fost realizata fotografia si au surprins acelasi cadru. Locul arata cu totul diferit, dealurile fiind acoperite de plantatii de vita-de-vie. Lucrarea lor, denumita After Microsoft, a fost prezentata in 2007 in cadrul expozitiei Paris was Yesterday.

Locatia exacta unde a fost realizata Bliss o puteti vedea in Street View si in Google Maps, la coordonatele 38.250124, -122.410817.


Vizualizare hartă mărită