Browse By

Ce sunt gadgeturile și cum le integrăm în activitatea de zi cu zi?

Evoluția tot mai rapidă a tehnologiei a adus după sine multe schimbări în viețile noastre. Utilizarea telefoanelor mobile, a laptopurilor, a aparatelor foto profesionale și a multor alte aparaturi electronice performante ne obligă să ne menținem informați și să rămânem în pas cu tot ce este nou. De cele mai multe ori îmbunătățirile care apar în materie de aplicații și software ne sunt sugerate chiar de propriul telefon mobil, iar dacă vrem să continuăm să îl utilizăm la capacitate maximă, trebuie mai devreme sau mai târziu să acceptăm aceste update-uri.

Dispozitivele pe care le utilizăm zi de zi nu mai sunt o extravaganță ci o necesitate. Indiferent de valoarea lor, telefoane mobile, aparate foto, tablete și laptopuri ne înconjoară peste tot și le întâlnim chiar și la persoanele care acum descoperă funcționalitatea lor. În strânsă legătură cu aceste dispozitive sunt și gadget-urile care apar din nevoia de a completa sau a îmbunătăți un produs.

Ce este un gadget?

Explicația exactă a termenului de gadget, cuvânt împrumutat din limba engleză este: “un obiect tehnologic mic cum ar fi un dispozitiv sau aparat, care îndeplinește o anumită funcție, fiind de obicei o noutate. Gadgeturi sunt întotdeauna concepute mai neobișnuit sau mai ingenios decât alte obiecte tehnologice la momentul invenției lor”. Pe Globall.ro există o gamă variată de gadget-uri care aduc inovație în tot ceea ce înseamnă cotidian.

Care este utilitate acestor dispozitive?

Deoarece ne place să fim cât mai mult conectați, și majoritatea dintre noi au cel puțin un smartphone pe care îl folosesc în orice moment al zilei, utilitatea unui încărcător de mașina este mai mult decât evidentă. Pentru acele momente când sunteți în mișcare sau poate călătoriți foarte mult, nu vreți ca la sfârșitul zilei să vă aflați în situația în care să nu puteți efectua un simplu apel telefonic din cauza bateriei epuizate a telefonului mobil. Probabil acesta este exemplul cel mai des întâlnit. Cu un gadget accesibil, util și practic cum este, încărcătorul auto cu port USB care încarcă la bricheta mașinii orice dispozitiv prin intermediul cablului USB, aceste situații pot fi evitate. Rămânem în aceeași categorie de gadgeturi utile în călătorie, și în special utilizării în alte țări. Adaptorul universal de priză este un dispozitiv ușor, compact dar care poate fi extrem de util fiind compatibil cu aparaturi electronice din peste 150 de țări.

Dacă vă numărați printre cei care își desfășoară activitatea la birou sau de ce nu – acasă, veți fi interesați să știți că există o serie de gadget-uri interesante și moderne disponibile pentru voi. Unul dintre acestea este interfonul video care se conectează la rețeaua Wifi și transmite imagini în timp real direct pe telefonul mobil. Această tehnologie are alarmă, funcții de telecomandă, iar designul avansat cu lumină infraroșie face posibilă identificarea vizitatorilor și pe timp de noapte. Cu un astfel de gadget siguranța casei sau a biroului unde vă desfășurați activitatea este garantată. Mai multe detalii despre acest gadget găsiți în link-ul de mai sus.

Indiferent de tipul produsului, de dimensiune, formă sau preț putem afirma că apariția acestor dispozitive inteligente aduc îmbunătățiri considerabile în activitatea noastră de zi cu zi. Procesul de integrare a acestor aparate pe piață este unul continuu iar nevoia de nou a societății alimentează creșterea acestui tip de inovații. Pentru a fi la curent cu aceste apariții accesați secțiunea de gadgeturi a website-ului www.globall.ro

În secțiunea de comentarii de mai jos, poți scrie care este gadgetul tău preferat, gadgetul pe care îl folosești cel mai des, gadgetul pe care o să-l cumperi în curând sau gadgetul pe care ți l-ai dori cel mai mult dar nu ți-l poți permite.

Date de contact
GLOBALL – SC VIDRA PRODUCTION SRL
Adresa: Str. Privighetorilor Nr. 10, Otopeni, Jud. Ilfov
Tel: 0745 434 433
E-mail: [email protected]