Browse By

Ce sunt cititoarele de coduri de bare și la ce sunt folosite acestea?

Codurile de bare sunt coduri de date care pot fi citite de mașinării și servesc unei game largi de aplicații organizaționale și financiare. Codurile de bare sunt utilizate pentru a urmări transporturile, a comanda articolele cu amănuntul, pentru a gestiona documentele financiare și pentru a efectua multe alte servicii logistice și organizaționale, deoarece un număr mare de informații codificate pot fi traduse în simbologia codurilor de bare, apoi scanate și citite prin diferite tipuri de cititoare de coduri de bare. Codurile de bare, cum ar fi codurile UPC, utilizează modele de bare subțiri și groase pentru a reprezenta datele, în timp ce sistemele de codificare mai complexe, cunoscute sub numele de coduri de matrice 2D, utilizează modele complicate de blocuri și aranjamente pentru a stoca mase de informații.

Cititor de coduri de bare Datalogic GRYPHON I GD4430 2D IMAGER

Cititor de coduri de bare Datalogic GRYPHON I GD4430 2D IMAGER

Ambele tipuri de coduri de bare pot stoca informații pentru utilizare ulterioară dacă sunt citite de un scaner de coduri de bare, care citește codul de bare și apoi utilizează software pentru a converti informațiile codului optic într-un semnal digital. Semnalul digital este trimis apoi pentru a efectua o altă funcție, cum ar fi reprezentarea informațiilor pe o fișă digitală de citire sau înregistrare într-o bază de date de inventar.

Deși există doar trei tipuri de bază ale cititoarelor de coduri de bare conform IDmag.ro – fixe, portabile și wireless, există numeroase soiuri și modele ale fiecăruia. De exemplu, scanerele de coduri de bare pot fi rezistente, ceea ce înseamnă că pot funcționa în condiții dure sau pot fi în general în condiții normale. Acesta este doar un exemplu al numeroaselor alternative pe care le aveți la alegerea unui scaner de coduri de bare. Este important să examinați diferențele dintre ele, deoarece vă poate ajuta să decideți ce scanner este potrivit pentru aplicația dvs. Să aruncăm o privire asupra celor trei scanere de bază și a capacităților acestora în această prezentare succinta.

Cititoarele de coduri de bare fixe rămân atașate la un terminal și transmit date când este scanat un cod de bare. Aceste scanere sunt perfecte pentru lucrări care necesită transmiterea unui singur element de date la un moment dat și aveți opțiunea să îl setați într-un suport de birou / vertical sau să îl utilizați ca scaner de mână.

Cititor coduri de bare Datalogic Magellan 800i, Scanner, RS-232 Interface, 1D Scanning, Black (Required Cable and/or Power Supply Sold Seperately)

Cititor coduri de bare Datalogic Magellan 800i, Scanner, RS-232 Interface, 1D Scanning, Black (Required Cable and/or Power Supply Sold Seperately)

Scanerele portabile stochează datele în memorie pentru transferul ulterior la un computer gazdă. Acestea sunt acționate de baterii, permițând o mai mare flexibilitate decât un scaner fix. Serverele de scanare portabile conțin, de asemenea, un monitor LCD și tastatură care permite utilizatorilor să îndeplinească sarcini departe de computerul gazdă. Folosirea unui cititor de coduri de bare portabil la locul de muncă îți va permite să scanezi produsele pentru verificarea prețurilor, să schimbi prețurile etc.

Cititoarele de coduri de bare wireless stochează de asemenea date în memorie. Dar, scanerele de coduri de bare wireless transmit date în computerul gazdă în timp real. Multe scanere de coduri de bare wireless sunt echipate cu alte funcții, cum ar fi mesaje text, voce și suport de date de bază, toate prin LAN wireless. Cititoarele wireless ajută angajații să atingă cel mai înalt nivel de productivitate, oferind de asemenea managementului acces instantaneu la toate datele.