Browse By

Ce se întâmplă când oferi săracilor un venit de bază? Canada urmează să afle

Ontario este gata să devină un teren de testare pentru venitul de bază, în 2017, ca parte a unui program-pilot. Hugh Segal este consilier special al provinciei canadiene și un fost senator. El crede că un venit suplimentar de 1.320 $ pe lună ar putea oferi o cale viabilă pentru programele de bunăstare a sărăciei, în mod eficient și un sistem descris ca fiind „serios amenințător”, într-un document unde s-a discutat acest proiect-pilot pentru venitul de bază.

Segal sugerează că acest proiect-pilot ar oferi dovezi reale pentru a stabili dacă venitul de bază este soluția la sărăcia pentru care multe guverne caută. S-ar răspunde la multe dintre întrebările arzătoare și preocupările cu privire la un astfel de sistem:

    Poate politicile de venituri de bază oferi o modalitate mai eficientă, mai puțin invazive, și mai puțin stigmatizant de a oferi un sprijin de venit pentru cei care acum trăiesc în sărăcie?
    De asemenea, poate aceste politici încurajează munca, scuti sărăcia financiară și de timp, și pentru a reduce marginalizarea economică?
    Poate un venit de bază reduce presiunea costurilor în alte zone ale cheltuielilor guvernamentale, cum ar fi asistența medicală?
    Poate un venit de bază consolida motivația de a lucra, ajutând în mod responsabil cei care lucrează, dar încă mai trăiesc sub pragul de sărăcie?

În Statele Unite, programele de asistență socială sunt discontinue de guvern-un coșmar mare republican. Paul Ryan a indicat că vrea eliminarea progresivă a acestor programe de drept, cu toate acestea, el este, de asemenea, preocupat de rezolvarea problemei sărăciei în America. În cazul în Ontario propus proiect de trei ani oferă dovezi convingătoare ca venitul de bază ar putea face ambele, am putea avea o soluție bi-partizan.

Segal este un conservator. În opinia sa, programele de asistență socială ajuta la atenuarea unora dintre simptomele de sărăcie, dar oferă nici un program pe termen lung pentru a obține oameni.

„Testarea unui venit de bază este un mod uman și util pentru a măsura modul în care atât de multe din costurile sărăciei (în ceea ce privește productivitatea, sănătatea, poliție, precum și alte costuri comunitare, pentru a numi doar câteva) ar putea fi diminuate, în timp ce sărăcia în sine este redusă și este încurajată munca „, spune Segal în raport.

Un venit garantat ar oferi o podea nimeni nu ar cădea sub și cetățeni ar primi, indiferent de statutul profesional. Conservatorii le place, deoarece acesta oferă o soluție elegantă, care ar putea înlocui statul bunăstării și stânga place, deoarece acesta oferă o arhitectură socială mai mare.

Cu toate acestea, multe întrebări modul în care a le oferi oamenilor gratuit de bani ar putea repara multe dintre problemele noastre socio-economice. Dar noi nu vom ști dacă nu încercăm-dacă nu facem cercetare pentru a găsi o soluție, care este ceea ce sugerează Segal.

„Nu poate fi, și nici nu ar trebui să existe, nici o garanție cu privire la ceea ce rezulta un pilot ar putea genera”, scrie Segal. „Obiectivul din spatele acestui demers ar trebui să genereze o dovadă de baze pentru dezvoltarea politicilor, fără părtinire sau concluzie predeterminată. ”

Acest test a venitului de bază nu va fi primul. Cercetătorii și guvernele din întreaga lume au început să implementeze teste similare pentru a vedea ce se întâmplă când dai oamenilor no-siruri de caractere-atașat în numerar. Finlanda, orașul olandez Utricht, Kenya și toate au planuri de a crea programe pentru a testa acest sistem. Segal crede un program din Ontario ar putea adăuga la acest organism tot mai mare de cercetare.

„Această inițiativă Ontario are loc într-un moment în care alte jurisdicții, în Canada și în străinătate, lucrează în moduri diferite spre o abordare de bază de venit pentru reducerea mai bună a sărăciei”, a scris el. „Posibilitatea de a învăța și a se angaja cu aceste alte inițiative ar trebui să nu fie trecute cu vederea, și nici nu ar trebui să fie testate abordări în altă parte să fie în mod necesar testate din nou aici. ”

Un studiu efectuat în Manitoba, Canada, realizat în 1970, ne oferă o idee despre ceea ce o comunitate care primesc venituri de bază ar arăta. Mulți cred că oamenii s-ar opri de lucru, și să devină leneș. Ei ar fi pe jumătate dreptate, unii oameni au opri de lucru în Manitoba. Dar când te uiți la datele un pic mai aproape, începem să vedem modul în care sărăcia începe la o vârstă fragedă și modul în care venitul de bază ar putea ajuta să iasă.

Permiteți-mi să explic: oamenii din oraș au primit un venit set de 9.000 $ pe an (de standardele de azi) de la guvern. Evelyn Forget, un economist si profesor la Universitatea din Manitoba, care sa uitat peste datele din studiu spune ca a existat o reducere de 9% în ore de muncă în rândul două grupe principale de cetățeni.

Iată kicker: New mame au fost folosind veniturile suplimentare pentru a extinde frunzele lor de maternitate și de a petrece mai mult timp cu copiii lor, iar băieții adolescenți foloseau acest venit să rămână în școală.

„Când am intervievat oameni, am descoperit că, înainte de experiment, o mulțime de oameni din familii cu venituri mici, o mulțime de băieți, în special, au fost sub o mare cantitate de presiune de familie pentru a deveni autoportantă când au împlinit 16 ani și se lasă scoală. Atunci când Mincome a venit de-a lungul, acele familii au decis că-și pot permite să păstreze fiii lor în liceu doar un pic mai mult „, a declarat PRI într-Uita-un interviu.

Sărăcia afectează în noi toți într-un fel (la un moment dat 3 din 5 americani l experiență personal în timpul vieții lor). Toți ne plătesc pentru întreținerea acesteia prin intermediul taxelor și poate vedea cum se poartă în jos instituțiile în comunitățile noastre locale. venitul de bază ar putea fi soluția. Avem unele date; avem nevoie de mai mult pentru a face apelul propriu-zis.

Experimentul Ontario va arăta ceea ce s-ar întâmpla dacă oamenii între vârsta de 18 până la 65 de ani, care trăiesc sub pragul de sărăcie, a primit un venit lunar de 1.320 $ ($ 1,820 în cazul în care acestea sunt dezactivate). Vor fi mai în măsură să salveze și găsi de lucru?

„Nu exista nici un glont magic”, a declarat Jennefer Laidley al Centrului de Advocacy de securitate pe venit. „Deci este esențial ca guvernul explorează în prezent diverse soluții. – Reformarea programelor de asistență socială existente, îmbunătățirea calității muncii, și luând în considerare veniturile de bază”