Browse By

Ce a spus Principesa Margareta, despre refuzul Parlamentului de a-l invita pe Regele Mihai în Parlament

Principesa Margareta, despre refuzul Parlamentului de a-l invita pe Regele Mihai în Parlament

Principesa Margareta, despre refuzul Parlamentului de a-l invita pe Regele Mihai în Parlament

PDL a votat împotriva participării Regelui Mihai în Parlament într-o şedinţă solemnă cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani a Majestăţii sale. „Parlamentul este suveran şi nu-i comentăm deciziile, dar s-a ratat o ocazie crucială pentru viitorul ţării. Pierdem timp să mergem înaine, să fim altă ţară”, a declarat principesa Margareta, aseară, la „Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Refuzul puterii de a-l invita pe rege în Parlament a dezamăgit-o profund pe Pincipesa Moştenitoare. „Este foarte, foarte păcat. S-a ratat o ocazie istorică crucială pentru viitorul ţării. E ceva general în ţara noastră să nu avem curaj să hotărâm lucrurile frumoase. Poate este o ţară rănită încă şi nu am reuşit să facem mai bine pentru ţara asta şi sunt tristă şi pentru asta”, a declarat Principesa Margareta.

„Nu ne veţi au auzi niciodată vorbind rău despre Parlament. Spre deosebire de instituţia preşedintelui sau de Guvern, Parlamentul este o instituţie care reprezintă democraţia şi naţiunea. Dar, în ultimii 20 de ani s-a spus de foarte multe ori ce şansă am pierdut noi în 1990 dacă am fi reinstaurat monarhia şi ce păcat că s-a pierdut acea ocazie. Ei bine, după povestea de astăzi, eu aform că nu s-a pierdut nicio ocazie. Că în 1989 monarhia nu s-a instaurat în România pentru că nu se putea. Dacă în anul 2011, după 21 de ani, politicienii nu reuşesc încă să găsească motivaţia necesară pentru a-l invita pe Rege în Parlament să vorbească, cum aţi fi vrut ca ei, politicienii din ’89 să-l fi pus pe tron? Vorbim de 21 de ani în care am ajuns în NATO, am ajuns în UE, suntem democratici, avem instituţii, avem legislaţie. Nu ne împiedică nimeni să fim responsabili şi demni”, a declarat Principele Radu.


Reacţia Regelui Mihai la acuzele lui Traian Băsesc: „Ce e asta?”

În luna iunie a acestui an, preşedintele Traian Băsescu l-a atacat extrem de dur pe Regele Mihai, pe care l-a catalogat drept „slugă la ruşi”. În opinia preşedintelui, abdicarea Regelui a fost un „act de trădare al interesului naţional.

Aseară, Principesa Margareta a dezvăluit reacţia Regelui la afirmaţiile lui Traian Băsescu. „A întrebat: ‘Ce e asta?’ Nu a simţit nimic. A văzut şi a trăit prea multe. A spus cu seninătate că nu a simţit nimic”, a spus principesa Margareta.

„El are această credinţă. Crede că are o misiune, că are o cruce de dus şi o duce în spate până la capăt. Aceasta este o joacă deplorabilă. El i-a întors spatele de două ori lui Hitler. Numai ageamii pot fi luaţi prin surprindere”, a completat principele Radu.

Interviu cu Majestatea Sa Regele Mihai I