Browse By

Câştigători Eurovision 2012: Suedia este marele câştigător

Sigla Eurovision 2012, Baku

Sigla Eurovision 2012, Baku

Loreen, Suedia

Loreen, Suedia

Cine a câştigat Eurovision 2012? Suedia a câştigat marea finală de la Baku, Azerbaidjan cu 372 puncte.

La concursul muzical Eurovision 2012 au luat parte participanţi din 26 de ţări – 10 calificaţi din prima semi-finală, 10 din a doua semi-finală şi ţările pre-calificate înainte de spectacol Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi ţara gazdă, Azerbaidjan.

Melodia care a câştigat Eurovisionul în 2012: Loreen – „Euphoria” din Suedia, cântată în limba engleză

Mandinga, reprezentantul României la Eurovision 2012 a obţinut locul 12 cu 71 de puncte, înaintea unor ţări participante puternice ca Regatul Unit, Franţa.

România a primit 1 de la Danemarca, 2 de la Franţa, 3 de la Cipru, 4 de la Portugalia, 7 de la Grecia, 10 de la Spania, 7 de la Italia, 12 de la Moldova iar restul punctajelor am pierdut rândul, poate de la: Turcia, Austria, Irlanda, Estonia, Olanda şi Ungaria.

Clasamentul final cu lista celor 26 de ţări câştigătoare şi melodiile acestora de la EUROVISION 2012

Nota: link-ul de pe fiecare melodie te duce pe videoclipul ei pe youtube

Finala Concursului Muzical Eurovision 2012 a avut loc sâmbătă, 26 mai de la ora 22:00 – 01:30 , ora României, transmisiunea live fiind pe TVR1 cât şi online.

Trofeul Eurovision 2012

O concluzie despre prezentatori Eurovision România de pe TVR: Gianina Corondan şi Leonard Miron, care sunt foarte dezinformaţi pentru că nici nu ştiau când se opreşte votarea încât să anunţe în timp util telespectatori români ca să voteze.

Iar unele comentarii chiar nu îşi aveau rostul. Propun să nu mai prezinte niciodată acest concurs, iar în schimb la anul să prezinte spectacolul alţi mai profesionişti.

  • any

    =)) romania favorita =))

  • euuuuuuuuuuuuuu

    Felicitari Suediei!super melodie,interpretarea si vocea!