Browse By

Când începe Vocea României, noul super show din toamna 2011 la PRO TV

Vocea României, PRO TV

Vocea României, super show-ul din toamna 2011 la PRO TV

Săptămâna aceasta au avut loc audiţiile pentru super show-ul „Vocea României”, care va începe din toamnă la Pro TV. Difuzat până acum în SUA, Olanda şi Ucraina, show-ul creat de John de Mol, părintele Big Brother, şi-a atras imediat milioane de fani, obţinând audienţe record şi notorietate internaţională.

Formatul, vândut în peste 20 de ţări din Europa şi America Latină, va fi uşor adaptat în România, a patra ţară care-l difuzează, explică pentru gândul Mona Segall, producător.

Astfel, show-ul românesc a fost pregătit în două luni, „faţă de celelalte ţări care l-au pregătit în şase”, iar numărul concurenţilor dintr-o echipă este modificat – nu opt, ca în America, nici 15 ca în Olanda. „În România, fiecare echipă este formată din 12 concurenţi. În America au fost doar două show-uri de audiţii pe nevăzute, în România sunt cinci”, dezvăluie Mona Segall detalii din bucătăria unei emisiuni ce va fi difuzată în Anglia, Franţa, Spania, Portugalia, Turcia, Polonia, Danemarca, Finlanda ori America de Sud.

sigla Vocea Romaniei

sigla Vocea Romaniei

Audiţii „pe nevăzute” la Buftea

gândul a fost la prima etapă a show-ului, „blind audition”, la Buftea, într-un decor impresionant, ce poate face pe oricine să arate ca un star. Sute de concurenţi s-au prezentat nu în faţa, ci în spatele juraţilor-antrenori, Loredana, Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu, pentru că, de această dată, nu a contat look-ul sau prezenţa scenică, ci doar vocea, pură şi simplă.

Joi pe la prânz, a fost paradă de voci pe scena pătrată din sticlă, luminată de neoane când albastre, când verzi, când roşii. Cu spatele la ele, în nişte fotolii cu spătare înalte şi roşii – cei patru juraţi uneori cu ochii închişi, atenţi la muzică, alteori zâmbind încântaţi de ea, alteori indiferenţi. Când vreunuia îi plăcea la nebunie o voce, apăsa butonul pe care-l avea în faţă, se întorcea spre concurent şi acesta era semnul care arăta că cel aflat pe scenă va trece în etapa următoare a concursului.

Dacă mai mulţi juraţi erau convinşi că au auzit o voce remarcabilă, începea negocierea: concurentul trebuia să şi-l aleagă pe unul singur drept antrenor şi sfătuitor pe durata concursului.

„Concurentul are, în acest moment, o mare dilemă!”, explică pentru gândul Marius Moga. „E momentul în care se inversează roata şi el alege. Ar face bine să facă alegerea corectă”, spune acesta. „Decizia lui poate fi definitorie nu doar pentru drumul concurentului în spectacolul tv, ci şi pentru toată viaţa lui profesională”, e de părere şi Horia Brenciu.

Primul concurent şi-a făcut intrarea în forţă cu piesa „Blue Suede Shoes” a lui Elvis, a ridicat sala în picioare, dar nu i-a făcut pe juraţi să se întoarcă cu faţa spre el. „Ai o voce foarte veselă, timbru foarte bun, dar ai cântat numai în forţă până la capătul melodiei şi ar fi trebuit să ne arăţi şi altceva”, i-a spus Horia Brenciu. Nici următoarea concurentă, care a cântat „What’s Up”, a trupei 4 Non Blondes, nu a reuşit să întoarcă niciun scaun din loc. „Ai calităţi vocale foarte bune, dar nu ştii să le dozezi”, i-a atras atenţia Loredana. Însă următoarea voce, a unei tinere care a cântat o piesă soul i-a făcut pe toţi juraţii să se întoarcă şi să încerce să o convingă să intre în echipa lor. „Şi acum am fluturaşi în stomac de la felul în care ai cântat”, a lăudat-o Loredana.

În etapa următoare se vor înfrunta şi doi fraţi

Un alt concurent s-a urcat pe scenă plin de poftă de viaţă şi a stârnit admiraţia lui Horia Breniciu, dar şi pe cea a lui Smiley, fiecare dintre ei încercând să-l atragă în echipa lui.

Au urmat alte voci şi apariţii, de la tineri îmbrăcaţi în jeanşi strâmţi, cu bretele şi bascheţi în picioare, până la fete cu un aer sobru, care cântau piese ce îţi aduceau aminte de muzica uşoară românească.

Pe un puşti care a cântat „Kiss From a Rose”, a lui Seal, s-au bătut tot juraţii. Prima care s-a întors a fost Loredana, iar apoi toţi ceilalţi. „Este în stilul echipei mele”, a încercat Smiley să-l atragă de partea lui. Mai târziu pe scenă a ajuns fratele concurentului, căruia juraţii i-au dat mari emoţii.

La sfârşitul primei etape, cea a audiţilor pe nevăzute, fiecare jurat va avea o echipă de câte 12 concurenţi, povesteşte Horia Brenciu. „De fapt, cei 12 sunt ca şi familia ta, căreia trebuie să-i dai cele mai bune sfaturi şi pe care trebuie s-o iubeşti necondiţionat! Mai dificil, o să fie în etapa a doua, a departajării în ring”, crede artistul.

„Vocea României” duce la un alt nivel concursurile de acest gen

Show-ul, care va începe în toamnă, la Pro TV, este diferit de tot ce s-a văzut până acum în materie de entertainment. „Va fi un fel de Olimpiadă a vocilor”, susţine Loredana. „Vocea României” duce concursurile de acest gen la un alt nivel. Publicul îşi doreşte performanţă, profesionalism şi competiţie şi va avea parte de asta”, promite jurata.

Vocea Romaniei! Singurul lucru care conteaza este vocea ta! pe vocearomaniei.protv.ro

Fană a acestui format, Loredana mărturiseşte că l-a urmărit de când a început în America. „M-am bucurat foarte tare când am aflat că se face şi în România, iar propunerea de a fi unul dintre cei patru antrenori am acceptat-o imediat”, a declarat aceasta pentru gândul.

Va fi noul show diferit de alte producţii de succes difuzate de Pro TV, precum „Românii au talent”? „Vorbim de două talent-show-uri, dar cu formate total diferite”, explică pentru gândul Mona Segall, producătoarea formatului românesc.

„Vocea României” este un show în care se vor întrece cele mai bune voci din ţară aproape necunoscute publicului larg; aceste voci sunt alese „pe nevăzute” de către juraţii-antrenori, deci de data asta nu va conta deloc felul cum arată, charisma, nici măcar felul în care se mişcă în timp ce cântă. În schimb, cele patru vedete consacrate se vor întrece cu ajutorul echipelor formate în urma acestor audiţii”, punctează diferenţele Mona Segall, producătoarea formatului românesc.

Despre deosebiri vorbesc şi juraţii. „Vocea României” aduce show-urile de acest gen la un alt nivel. „Aici avem de a face cu voci cel puţin semi-profesioniste şi cu un nou tip de abordare a talentului: tot ceea ce contează este vocea concurentului! De restul de ocupăm noi”, spune Smiley, în vreme ce Moga punctează: „E un show în care ne concentrăm exclusiv pe voce, nu doar o voce foarte bună, ci una care să reuşească să transmită emoţie, să te facă să-ţi doreşti să o asculţi din nou şi din nou.”

Pavel Bartoş – prezentatorul „Vocii”

Varianta românească a „The Voice” va fi prezentată de Pavel Bartoş. Actorul îi va intervieva pe concurenţi şi tot el le va spune povestea, ori va afla detalii picante despre aceştia de la susţinătorii aflaţi în culise. Decizia de a face parte din acest proiect a fost pentru Pavel una extrem de simplă. „Am spus un DA hotărât! Mi s-a părut un format foarte bun, dinamic, antrenant şi imprevizibil. În plus, transformările care au loc aici sunt nemaipomenite. Odată ajunşi pe mâna unor antrenori ca Loredana, Smiley, Marius Moga sau Horia Brenciu, concurenţii vor fi cu totul altfel după terminarea acestui concurs”, crede Bartoş.