Browse By

Brevet de invenție revoluționar, schimbător de căldură utilizat la pompele de căldură, la salonul Pro Invent

Farcaş Adrian Ciprian, din Oradea va participa în perioada 22.03-24.03.2017 la cea de a XV-a ediție a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent, Cluj-Napoca România, ce se va desfășura în Complexul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, B-dul Muncii nr. 103-105.

Va invit sa fiti alaturi de mine la acest salon Pro Invent, unde voi expune brevetul meu de inventie, care se refera la un schimbator de caldura utilizat in domeniul pompelor de caldura si care aduce o reala imbunatatire acestor sisteme de incalzire.

Caracteristicile lui principale sunt:

  • capacitatea de expandare in caz de inghet (astfel se elimina schimbatorul de caldura intermediar utilizat de toti producatorii de pompe de caldura apa-apa si scad simtitor costurile de implementare si exploatare, respectiv creste performanta pompei de caldura cu pana la 15-20%).
  • este confectionat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un continut ridicat de impuritati si poate face depuneri, ducand la colmatarea schimbatoarelor uzuale)
  • garantia produsului poate fi extinsa pana la 20 ani, tinand cont de durabilitatea materialelor din care este confectionat.

Inventia este deja aplicata la scara larga in constructia pompelor de caldura Termocasa. Firma Termocasa, din Oradea, are o experienta de aproape 10 ani in producerea, comercializarea si instalarea de sisteme de incalzire cu pompa de caldura care utilizeaza acest tip de schimbator de caldura, brevetat de Farcas Adrian Ciprian.

Asadar brevetul este utilizat de aproape 10 ani pe piata si a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor si performantelor. Astfel, el poate REVOLUTIONA constructia pompelor de caldura din intreaga lume, tinand cont si ca utilizarea pompelor de caldura prezinta un trend ascendent in ultimii ani.

Inginerie Românească la nivel înalt