Browse By

Boc: Proiectul reorganizării administrative va fi reluat

Boc: Proiectul reorganizării administrative va fi reluat

Boc: Proiectul reorganizării administrative va fi reluat

Proiectul reorganizării administrative nu a fost abandonat, ci va fi din nou discutat în cadrul coaliţiei, începând cu săptămâna viitoare, odată cu derularea în continuare a procesului de descentralizare prin transferul de atribuţii şi patrimoniu către autorităţile locale, a delarat premierul Boc.

„Proiectul reorganizării administrative nu a fost abandonat, discuţia va fi reluată”, a spus Boc, la postul public de televiziune.

În urmă cu două săptămâni, premierul Emil Boc a solicitat, în şedinţă de guvern, ca fiecare ministru să prezinte, în luna august, soluţii privind transferul de atribuţii şi patrimoniu de la administraţia centrală către consilii judeţene, consilii locale şi primării, ca parte a procesului de descentralizare.

Boc declarase anterior că membrii coaliţiei nu au încă un punct de vedere unitar privind reorganizarea administrativă, astfel că procesul va începe, în primă etapă, prin preluarea de către primării a atribuţiilor aparţinând în prezent unor structuri ministeriale.

Emil Boc a precizat că, în aceste condiţii, procesul de reorganizare administrativă va începe, într-o primă etapă, prin descentralizarea atribuţiilor de la nivel central la nivel local, respectiv prin preluarea de către primării a unora dintre atribuţiile deţinute de către structuri ministeriale, după modelul aplicat în învăţământ, prin numirea pe plan local a directorului şcolii, iar în sănătate, prin reorganizarea spitalelor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în Parlament, că nu va considera reorganizarea administrativă un subiect abandonat, susţinând că agenţiile guvernamentale şi consiliile judeţene „sufocă” administraţiile locale şi exprimându-şi speranţa că după vacanţa parlamentară va fi găsită o soluţie