Browse By

Biletul avocatului către criminal: „Să porţi salopetă şi s-o omori cu un cuţit şi-un levier”

„Să porţi salopetă şi s-o omori cu un cuţit şi-un levier”, i-ar fi spus avocatul braşovean Victor Teodorescu ucigaşului pe care l-a plătit ca să-i omoare soţia, pentru ca el să poată încasa banii de asigurare. Avocatul, fost procuror, a scris pe un bilet instrucţiuni detaliate pentru criminal.

Avocatul Victor Teodorescu

Avocatul Victor Teodorescu

Avocatul a făcut o greşeală fatală. I-a dat criminalului instrucţiuni precise şi a scris planul crimei pe un bileţel pe care nu l-a distrus, potrivit monitorulexpres.ro.

„Să îmbrace haine de electrician. Să-şi facă legitimaţie falsă cu fotografie. Să intre în casă între orele 15.30 şi 16.30 (când el, avocatul, avea alibi, aflîndu-se într-o videoconferinţă – n.r.). Să folosească un cuţit şi un levier. După crimă să răscolească casa să dea senzaţia de jaf”.

Procurorii au expertizat grafologic biletul şi au ajuns la concluzia că scrisul îi aparţine fără dubiu avocatului. Asasinul a urmat pas cu pas indicaţiile. Numai că n-a apucat să răscolească prin casă. Vânzătoarea de la un chioşc aflat chiar lîngă casa crimei a auzit ţipetele femeii şi a alertat poliţia.

La două ore de la asasinat, mama şi fiul luau masa într-un restaurant din oraş, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dovadă stau imaginile de pe camera de supraveghere. Acasă, în prezenţa anchetatorilor, avocatul a jucat perfect rolul soţului îndurerat.

Avocatul a ajuns în faţa procurorilor din Bucureşti fiind acuzat de instigare la omor, în timp ce Erwin Preşmereanu, arestat preventiv din luna aprilie, este cercetat pentru omor deosebit de grav.

Avocatul Victor Teodorescu a fost reţinut, miercuri seara, pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului instanţei supreme.

La dosar există şi alte probe, respectiv o serie de înscrisuri care dovedesc motivul pentru care avocatul a vrut să-şi ucidă soţia.