Browse By

Biciclete copii și sfaturi pentru a-i ajuta să învețe să meargă în condiții de siguranță!

bicicletă albastră pentru copii

Biciclete copii Bekid

Deși, purtând o cască este o parte esențială a siguranței pe bicicletă, există, de asemenea, multe alte moduri prin care te poți asigură că copilul tău este pe cât posibil de sigur în timp ce merge cu bicicleta. Învață-l cum să fie în siguranță și amintește-ți că siguranța pe bicicletă poate fi distractivă!

Conducă prin puterea exemplului:

• Stabilește un exemplu bun prin respectarea regulilor de siguranță și purtarea unei căști de protecție. Lasă copilul să cunoască că acest lucru nu este doar pentru copii; oricine poate suferi un accident, indiferent de cât de bine știe să meargă pe bicicletă.

Bicicleta înseamnă întreținere:

• Verifică bicicleta copilului tău ca toate lucrurile funcționez în mod corespunzător (aer în anvelope, frâne bune, roți ajutătoare,  scaun reglat pe înălțimea copilului, lanț uns etc.) inclusiv semnele reflectorizante.

Cunoaște abilitățile copilului tău:

• Tratează fiecare copil în funcție de abilitățile sale, oferă-i la fel de multă independență pe bicicletă în funcție de cât de bine este pregătit. Plimbă-te cu el pentru a vedea cât de bine răspunde la pericol și cât de capabil este să se plimbe în condiții de siguranță. Antrenează și încurajează abilitățile sale de mers pe bicicletă.

• Copiii de noua ani și mai tineri nu sunt capabili să recunoască și să se adapteze la situații de trafic periculoase și, prin urmare, nu ar trebui să li se permită să meargă pe stradă nesupravegheat. Copiii care au permisiunea să meargă pe stradă nesupravegheat trebuie să demonstreze capacitatea de a merge în condiții de siguranță și să respecte regulile de circulație.

• Nu presupune că copilul tău poate să respecte regulile de circulație doar pentru că le pot recita. Lasă copilul să te conducă în plimbări ca să poți evalua abilitățile sale.

Purtați îmbrăcămintea adecvată:

• Cele mai multe accidente de biciclete sunt datorate căderilor. Învață-ți copilul să poarte încălțăminte și îmbrăcăminte care nu are șiruri care ar putea să se prindă în lanț. Asigură-te că bicicleta este de mărimea potrivită, barele de mâner și scaunul sunt reglate corect și anvelopele sunt umflate. Eliberează zona de învățare pentru mersul pe bicicletă de jucării și obstacole.

Predă noțiunea de conștientizarea:

• Învață copiii că șoferii de multe ori nu pot vedea bicicliști, și că este de datoria bicicliștilor să aibă grijă să se ferească de mașini. Învață-i să se uite la stânga, dreapta, stânga înainte de a traversa o stradă și să respecte semnele de circulație.

• Nu folosiți și nu permiteți utilizarea căștilor audio în ureche în timp ce vă plimbați pe bicicletă. Având un telefon în timpul călătoriilor mai lungi este o măsură bună de siguranță, dar nu utilizați un telefon în timp ce mergeți pe bicicletă.

Fii politicos:

• Învață copii să fie politicoși cu alți bicicliști și pietoni, să oprească pentru ei la zebră dacă e cazul, și să atenționeze că „pe partea stângă”, atunci când se apropie din spate ca să depășească. Ajutați-i să-și dea seama că oamenii nu vor putea să-i vadă sau să se ferească din calea lor, așa că depinde de ei pentru a merge cu grijă și precauție pentru a evita să lovească pe cineva.

Stai vizibil:

• Evită plimbările în condiții de lumină slabă care reduc vizibilitatea sau în condiții de umezeală, gheață care cresc riscul de cădere.

Alte reguli și sfaturi poți citi aici