Browse By

Beneficiile de detectare precoce și tratament ambliopie

Ambliopia, de asemenea, denumită ca „ochiul leneș”, este o tulburare a vederii din cauza ochiului și a creierului care nu funcționează bine împreună. Aceasta duce la scăderea vederii într-un ochi care, altfel, de obicei, apare normal. Ambliopia este cauza principală a unei vederii slabe într-un singur ochi în rândul copiilor și adulților tineri.

Cauza ambliopiei poate fi orice condiție care interferează cu concentrarea în timpul copilăriei timpurii. Acest lucru poate avea loc de la alinierea slabă a ochilor, un ochi fiind o formă neregulată, astfel încât focalizarea este dificilă, un ochi fiind mai mult decât miop decât celălalt, sau opacifierea cristalinului ochiului. După ce cauza principală este rezolvată iar vederea nu este complet restabilită pentru că mecanismul implică și creierul. Ambliopia poate fi dificilă de detectat și, prin urmare, testarea vederii este recomandată pentru toți copiii în jurul vârstelor cuprinse între patru și cinci ani.

Depistarea precoce îmbunătățește succesul tratamentului. Ochelarii poate fi tot tratamentul necesar pentru unii dintre copii. În cazul în care acest lucru nu este suficient atunci sunt utilizate tratamentele care forțează copilul să utilizeze ochiul mai slab dezvoltat. Acest lucru este realizat fie prin utilizarea unui plasture sau punerea atropinei în ochiul mai puternic dezvoltat. Fără tratarea ambliopie atunci aceasta, de obicei, persistă și la vârsta adultă. Dovezi cu privire la tratamentele pentru adulți sunt foarte puține.

Ambliopia a fost descrisă pentru prima dată în anul 1600. Acesta începe de la vârsta de cinci ani. La adulți tulburarea este estimată să afecteze 1-5% din populație. În timp ce tratamentul îmbunătățește vederea dar de cele mai multe ori nu o restabilește la nivelul normal în ochiul afectat. Condiție sau boala îi poate face pe oameni să fie ineligibili ca piloți sau ofițeri de poliție. Cuvântul „ambliopie” este de la αμβλυωπία în limba greacă, „viziune teșită”.

Ratele de succes ale tratamentului ambliopiei scad o dată cu creșterea vârstei
– Scăderea eficienței pentru cei cu vârstă de 60 de luni
– Cei cu ambliopie severă la momentul inițial, mai puțin receptivi la tratament

Sunt mari șanse de vindecare în cazul în care este depistată și tratată la timp.

Tratamentul ambliopiei strabismic sau anisometropic constă în corectarea deficitului optic (purtând aparatura necesară) și, adesea, forțând utilizarea ochiului ambliopic, prin mascarea ochiului bun, sau insuflarea atropina topic în ochiul bun, sau ambii.

Clinica Optisan a dezvoltat un program inovativ denumit Amblionet care prin exercițiile recomandate de tip joc va duce la o recuperare rapidă a vederii.

Puteți urmări un videoclip cu mărturia unuia dintre pacienți

Descarcă acum gratuit o demonstrație cu programul de tratament prin joc al ambliopiei

Contact Optisan
str. Pietris nr.1, loc Zalau, jud. Salaj
Email: [email protected]
Telefon: +40260.612.229
Telefon: +40746.672.215
Luni – Vineri 8:00 – 17:30

Ce părere aveți despre acest tip de tratament? Sunteți interesat să-l încercați sau ați făcut-o deja? Cunoașteți și alte tipuri de tratamente? Răspundeți printr-un mesaj în secțiunea de comentarii de mai jos.

  • Bogdan A.

    merita incercat! sanatatea este prioritara in viata!