Browse By

Băuturile energizante tot mai dăunătoare pentru tineri

Noi cercetări ridică probleme cu privire la zahăr, băuturi energizante umplute cu cofeină și efectele lor asupra tinerilor.

Băuturile energizante sunt populare printre adolescenți și adulți tineri, dar studiile continuă să se demonstreze că pot avea efecte secundare nedorite și potențial grave, inclusiv hipertensiunea arteriala, hiper activitate și chiar mai mult de atât.

Într-un nou raport publicat în Pediatric de urgenta, cercetătorii au efectuat un chestionar la două departamente de urgență din iunie 2011 până în iunie 2013, care au realizat studii adolescenți cu vârste între 12 și 18. Dintre cei 612 de tineri care au răspuns între, 33% au spus ca au băut frecvent băuturi energizante. Printre aceste adolescenți, 76% au spus ca experimentat o durere de cap în ultimele șase luni, 47% au spus ca experimentat furie și 22% au raportat dificultăți de respirație.

Este imposibil să spunem dacă vreunul dintre aceste comportamente au fost cauzate de băuturi energizante, dar tinerii care le-au consumat au fost mult mai probabil sa raporteze simptomele decat cei care nu au. În general, copiii care au consumat băuturi energizante de multe ori au fost mult mai probabil sa spun ca băuturile au ajutat să le facă mai bine la școală sau în sport, au ajutat să se concentreze și să ia ajutat să rămână treaz noaptea.

„Moderația este cheia”, spune Dr. Vikas Khullar, un coleg de la Universitatea din Florida, în Gastroenterologie și Hepatologie.

Într-un studiu de caz recent publicat în revista BMJ rapoarte de caz, Khullar și colegii săi au scris despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a venit la spital cu un ficat inflamat. El a fost în durere, vărsături și au avut urina închisă la culoare. După rularea mai multor teste pentru posibile infecții și venind scurt, medicii au învățat că omul a băut patru până la cinci băuturi energizante în fiecare zi, timp de trei săptămâni înainte de apariția problemelor sale de sănătate. Medicii au ajuns la concluzia băuturi energizante cauzat probleme hepatice sale, citând un alt caz similar, care susține suspiciunile lor. „Nu putem specula cu privire la siguranța băuturilor energizante, cu toate acestea oricine cu ficatul sau boli de inima ar trebui sa consume băuturi energizante cu prudenta”, spune Khullar.

Băuturi energizante conţin mai multe ingrediente care stimulează, dincolo de cofeină. „De multe ori băuturile energizante conţin un amestec de energie, care este o combinaţie de suplimente pe baza de plante precum şi vitamine în nivelurile de multe ori mai mari decât doză zilnică recomandată”, spune el. „Cercetări suplimentare pot fi necesare pentru a determina utilizarea şi dozele adecvate.”

Grupuri precum Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) avertizează împotriva amestecare băuturi energizante şi alcool, argumentând că băuturile energizante masca efectele alcoolului de deprimare. Cu toate acestea, într-un studiu în 2016 de 1.000 de adulţi tineri, 57% au declarat că consumat băuturi energizante în anul trecut, iar 71% dintre acei studenţi care au băut băuturi energizante cu alcool.

Pe măsură ce timpul a raportat anterior, companiile de băuturi energizante insistă produsele lor sunt sigure şi că există o legătură între băuturile lor şi efectele secundare nu pot fi confirmate. Companiile de asemenea, par a fi a face lor băuturi mai mari şi cu mai mult zahăr; noi băuturi Mutant Monster, descrie că un „super-sifon” de pe eticheta, acum au ajuns pe rafturile magazinelor. bea 20 uncii au aproximativ 70 de grame de zahăr (mai mult de două ori din ceea ce este în unele batoane de ciocolată) şi 115 miligrame de cofeină.

Grupuri, cum ar fi Centrul pentru Ştiinţă în Interes Public au apelat la US Food and Drug Administration pentru a adaugă avertismente de siguranţă la băuturi energizante, iar Academia Americană de cercetători Pediatrie au argumentat stimulatoare din băuturile energizante au „nici un loc în alimentaţia copiilor şi a adolescenţi. ”

„În timp ce este nevoie de mai multe cercetări, acumularea există dovezi care să sugereze faptul că consumul de energie băutură este legată de evenimente adverse cardiovasculare, tulburări de somn, şi alte substanţe în rândul adolescenţilor”, spune Amelia Arria, directorul de la Universitatea din Maryland Şcoală de Sănătate Publică Centrul pentru tânăra de sănătate pentru adulţi şi dezvoltare şi co-autor al recentei băuturi energizante şi alcool studiu.

Cu toate că legături definitive între băuturile şi problemele de sănătate nu sunt dovedite, profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt de acord: datele în curs de dezvoltare nu este încurajatoare.