Browse By

Băsescu propune înfiinţarea unui grup de profesionişti care să avizeze investiţiile

Băsescu propune înfiinţarea unui grup de profesionişti care să avizeze investiţiile

Băsescu propune înfiinţarea unui grup de profesionişti care să avizeze investiţiile

Preşedintele Traian Băsescu propune înfiinţarea unui grup de profesionişti care să avizeze investiţiile având în vedere că în prezent acestea trebuie aprobate de mai multe persoane, iar unele dintre ele nu semnează pentru că se tem de DNA.

„Este prea multă implicare a prea multora atunci când este vorba de investiţii. Şi cum toţi se tem de DNA pentru că la modă este: «decât să mă întrebe DNA de ce am semnat mai bine nu semnez». Trebuie creat rapid un grup de elită, buni profesionişti, 20-30 care să răspundă sub semnătură, această investiţie se face, această investiţie nu se face”, a afirmat, duminică, şeful statului, la Şcoala de vară a tineretului democrat-liberal de la Eforie Nord.

Preşedintele Băsescu a spus că atât timp cât „o să se plimbe” avizarea unei investiţii pe la ministere şi agenţii este imposibil ca pe acest circuit să nu existe cel puţin doi-trei care să nu semneze.

„Cât o să se plimbe avizarea unei invetiţii pe la toate ministerele, pe la toate agenţiile este imposibil ca pe acest circuit să nu existe cel puţin doi-trei care spun: «da’ ce să mă întrebe DNA-ul după ce îmi termin mandatul de ce am semnat»”, a afirmat Traina Băsescu.

El a precizat, în acest context, că în momentul în care respectivul grup de profesionişti decide realizarea unei investiţii aceasta trebuie să se şi realizeze.

Preşedintele a explicat că investiţiile în România trebuie făcute doar cu respectarea regulilor europene.

„Sunt ţări care spun facem investiţia în România, dar nu-i dăm banii, noi facem lucrarea ăsta-i preţul. Nu poate funcţiona aşa ceva în România europeană astăzi. Deci investiţiile sunt bine venite, în regula jocului european, şi deschiderea trebuie să fie majoră”, a mai spus Băsescu.

Şeful statului s-a aflat, duminică, la Şcoala de vară a tineretului democrat-liberal, de la Eforie Nord.