Browse By

Barack Obama: Ar putea urma o nouă recesiune economică sau char mai rău

Barack Obama

Barack Obama

Preşedintele Barack Obama a avertizat, miercuri, că ar putea urma o nouă recesiune economică „sau mai rău”, dacă plafonul datoriei Statelor Unite nu va fi ridicat de Congres, scrie AFP.

Neridicarea plafonului datoriei SUA ar putea „crea o nouă spirală spre o a doua recesiune, sau mai rău”, a declarat Obama, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri la Casa Albă, cu utilizatorii platformei de microbloguri Twitter.

„Este un lucru cu care noi nu ar trebui să ne jucăm”, a adăugat Obama, care urmează să se întâlnească, joi, la Casa Albă, cu liderii republicani şi democraţi din Congres, pentru a încerca să ajungă la un acord asupra ridicării acestui plafon şi reducerii deficitului înainte de termenul limită stabilit de Trezorerie, la 2 august.

„Congresul are responsabilitatea de a asigura că noi ne vom plăti facturile. Le-am plătit întotdeauna în trecut. Noţiunea potrivit căreia SUA s-ar găsi în incapacitate de plată a datoriei lor este pur şi simplu iresponsabilă”, a adăugat preşedintele american.

„Mă aştept ca săptămâna viitoare sau în următoarele două săptămâni, Congresul să lucreze cu Casa Albă pentru a ajunge la un acord ce rezolvă problema deficitului nostru, rezolvă problemele noastre de datorie şi va face în aşa fel încât credinţa în fiabilitatea noastră financiară să fie păstrată”, a mai spus preşedintele.

„Prima reuniune publică Twitter” organizată de Casa Albă a început la ora locală 14.00 (21.00, ora României) şi va fi consacrată „economiei şi locurilor de muncă”.

Economia americană a reuşit cu greu să depăşească recesiunea din perioada 2007-2009, iar rata oficială a şomajului este de nouă la sută.

De săptămâna trecută, utilizatorii Twitter sunt invitaţi să îi adreseze întrebări preşedintelui SUA cu indicativul #AskObama. Coordonatorul iniţiativei, Jack Dorsey, va selecta mesajele la care va răspunde preşedintele.

President Obama’s Facebook page and his Twitter account, @BarackObama.

Obama for America staff manages both accounts, posting daily updates from the campaign trail, from Washington, and everywhere in between. You’ll be hearing from President Obama regularly, too; on Twitter, tweets from the President will be signed “-BO.”

Toate tweet-urile date de către președinte S.U.A. pe contul oficial de Twitter vor avea la final inițialele sale,”BO”.