Browse By

Bani de liceu: cine primeşte şi cât primeşte?

Statul sprijină elevii proveniţi din familii cu venituri modeste

Statul sprijină elevii proveniţi din familii cu venituri modeste

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a continuat şi în anul şcolar 2011 – 2012 programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Acesta este un proiect  desfăşurat din anul 2005, ce vine în sprijinul elevilor care provin din familii cu venituri modeste dar care îşi doresc să studieze în continuare.

Ce sunt banii de liceu şi cine îi primeşte?

Prin programul „Bani de liceu”, statul acordă burse lunare în valoare de 180 de lei. Pot beneficia de acest ajutor elevii din licee şi şcoli de arte şi meserii care provin din familii cu venit pe membru de familie mai mic de 150 de lei, pe ultimele trei luni anterioare depunerii cererii.

Începând din luna septembrie elevii aflaţi în aceste situaţii au putut depune la secretariatul liceului la care studiază cereri pentru bani de liceu. În perioada următoare liceele au verificat, pe baza anchetelor sociale realizate cu sprijinul Primăriilor, dacă veniturile declarate sunt corecte.

Elevii beneficiază şi anul aceste de "Bani de liceu"

Elevii beneficiază şi anul aceste de "Bani de liceu"

Lista elevilor care primesc sprijin financiar în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” a fost publicată în data de  şapte noiembrie, pe pagina de Internet a Ministerului Educaţiei.

Anul acesta au fost acordate burse pentru toţi solicitanţii eligibili care şi-au depus cereri. Banii se dau inclusiv pe perioada vacanţelor şi a practicii în producţie, dacă aceasta există.