Browse By

BAC 2011. Funeriu: România arăta altfel dacă „cei care au între 38 şi 18 ani” nu ar fi fraudat bacalaureatul

Daniel Funeriu

BAC 2011. Daniel Funeriu

Ministrul Daniel Funeriu, prezent, joi, la Craiova, a declarat, într-o conferinţă de presă, că România ar fi arătat altfel dacă ultimele 20 de generaţii, „adică toţi care au între 38 şi 18 ani”, nu ar fi ştiut ce este „şpaga”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Cred că anul acesta asistăm la cel mai corect organizat bacalaureat din ultimii 20 ani. Cum ar arăta România azi dacă 20 de generaţii care au dat bacalaureatul nu ar şti ce este şpaga, nu ar şti ce este frauda? Dacă 20 de generaţii, adică toţi cei care au între 38 şi 18 ani, nu ar fi fraudat. Dacă pentru ei frauda ar fi ceva inexistent, România arăta altfel”, a declarat ministrul Funeriu.

El a susţinut că în mandatul său de ministru al Educaţiei s-a schimbat percepţia la Bruxelles despre învăţământul şi cercetarea din România.

„Este pentru prima dată când presa nu vorbeşte la bacalaureat despre modul în care s-a fraudat în nu ştiu ce şcoală. Vorbiţi despre faptul că cei care au vrut să fraudeze au fost prinşi. În acest scurt mandat, am reuşit să dăm o lege a educaţiei care este apreciată de colegii noştri europeni. În acest an şi jumătate de mandat s-a schimbat radical percepţia despre ce se întâmplă în învăţământul şi în cercetarea din România la Bruxelles. Sigur, înainte de mine aveam un om care nu vorbea nici măcar o limbă străină”, a mai spus Daniel Funeriu.