Browse By

Aspecte foarte importante în alegerea anvelopelor

Deși uneori alegerea anvelopelor pare un lucru banal, în momentul în care ne gândim la importanța acestora și siguranța pe care o conferă în trafic, alegerea devine dificilă.

Anvelopele sunt, fără îndoială, cea mai importantă parte a mașinii. Fie că ne dorim anvelope de vară sau anvelope de iarnă ori all season, acestea sunt singura parte a mașinii care face legătura dintre sol și autovehicul. Și când simțim cel mai mult importanța acestora? Cel mai des, când avem o pană sau când explodează o roată. Întreaga mașină este imobilizată.

Totodată, gândiți-vă la un aspect: ce altă componentă a mașinii păstrăm la noi de rezervă? Roata de rezervă. Si de ce procedăm așa? O singură gaură în anvelopă îți poate ruina întreaga zi. Astfel, este indicat să ne gândim cu atenție la unele detalii când vom dori să cumpărăm următorul set de anvelope.

Spre exemplu, fiecare anvelopă suportă un sfert din greutatea totală a mașinii. Dacă un autovehicul este mai mare de 4.000 kg atunci fiecare dintre anvelopele va suporta peste 1000 kg! Toate pe cauciuc plin cu aer. Este un element foarte important în luarea unei decizii în momentul achiziționării unei anvelope de calitate.

gaseste dimensiunea anvelopei tale

Anvelopele de mare performanță se uzează mai repede. Dacă aveți anvelope de înaltă performanță, (posibil pentru că aveți o mașină sport sau roți și anvelope îmbunătățite) trebuie să știți că acestea se vor uza mult mai repede decât anvelopele standard. Acest lucru se datorează compușilor din cauciucul folosit pentru aceste anvelope și care se uzează mult mai repede.

De asemenea, un alt element de luat în calcul este stilul de condus. În cazul unui șofer sportiv, anvelopele alese trebuie să asigure o bună manevrabilitate și stabilitate în momentul frânării. Pentru șoferii care circulă cu o viteză moderată, se recomandă anvelope cu o rezistență mai redusă în timp pentru ca acestea oferă un excelent randament kilometric și un consum redus de carburant.

Anvelopele asigură aproximativ jumătate din suspensia vehiculelor. În cazul roților vechi, prea mici sau umflate necorespunzător, mașina nu funcționează în parametri normali. Acest lucru poate determina, de asemenea, uzura anvelopei dvs. mai repede. Mașina a fost construită cu un anumit tip de anvelopă, iar dacă este diferită, ar putea afecta întregul sistem de suspensie. Este deosebit de important să cunoașteți tipul corect de anvelopă.

Dacă doriți să vă schimbați dimensiunile roților este indicat să alegeți un service care oferă servicii performante. Este recomandata utilizarea anvelopelor cu dimensiuni omologate pentru a evita probleme legale, de compatibilitate cu mașina, care țin de asigurarea vehiculului sau de ITP.

În magazinul auto online pneunet.ro se găsesc numeroase modele de anvelope ale diferitelor branduri auto (anvelope premium, anvelope medii și anvelope de buget) la costuri speciale. Spre exemplu, costul unei anvelope de vară la dimensiunea de 195/65R15 (unde 195 este lățimea în mm, 65 este raportul de înălțime și 15 este diametrul anvelopei în inch) pornește de la 153 de lei cu tva inclus. Mai multe informații despre anvelope cât și despre promoții le puteți găsi accesând site-ul oficial: Pneunet.ro și pagina oficială de Facebook Pneunet.ro

Astfel, anvelopele joacă cel mai important rol în momentul deplasării vehiculului. Nu contează atât de mult sistemele electronice din dotarea mașinii cât frânele care opresc roțile și anvelopele care opresc autovehiculul în caz de pericol.

Date de contact Pneunet.ro
SC BIBACO TOTAL SRL
Telefon: 0784 218 047
Email: [email protected]
Adresa: Str. Victor Hugo Nr. 2, Sibiu, 550278