Browse By

Ascensiunea mașinilor: Cât de periculoasă este inteligența artificială?

A fost destul de un pic de tam-tam în jurul lumii în ceea ce privește minunile inteligenței artificiale (AI). Google a lucrat pe ea; Facebook, de asemenea. Oameni buni de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) tocmai a făcut o mașină de coșmar recent ca un mic bonus de Halloween. Cu toate acestea, există rareori un subiect ca polarizator și disensiuni în rândul comunității științifice și antreprenoriale ca o simplă întrebare: Cât de periculos poate fi AI?

Avem filme, cărți, benzi desenate, ai nume, acoperind tot felul de scenarii nebun (și nu atât de nebun). Așa cum povestirile merg de obicei, identificatorii rebele împotriva stăpânilor lor umane, arunca cătușele lor, și, cel mai adesea, ne hrănesc în instalațiile de prelucrare pentru a produce combustibil din noi.

Din fericire, în cele mai multe dintre aceste creații Sci-Fi, există întotdeauna un erou îndrăzneț care sfidează șansele! Dar ne putem aștepta într-adevăr același lucru în viața reală?

Vreau să spun, dacă bătrânul Schwarzenegger nu ne învață o poveste moralizatoare, atunci cu siguranta Neo, iar restul echipajului Matrix a făcut? Ultron, cineva?

Două tabere opuse
Chiar și acum, companiile și moguli tech sunt la fel în brațe, dacă aceasta este tehnologia viitorului sau potențial Defectul nostru. Cele mai multe dintre ele văd rețele neuronale și mașină de învățare ca o evoluție pozitivă, dar AI-ul este un mare motiv de îngrijorare pentru unii.

Elon Musk, omul din spatele o astfel de cantitate mare de inovații tehnologice, cum ar fi Tesla, SpaceX, SolarCity, iar inițiativa sa cea mai recentă pentru a trimite oameni pe Marte, este un adversar surprinzător de puternic al viitorului AI. Sau, cel puțin, de tipul celor care nu au o dezvoltare strict supravegheată, așa cum a spus el într-un interviu la Simpozionul AeroAstro Centennial:

„Cred că ar trebui să fim foarte atenți la inteligența artificială. Dacă aș fi avut să ghicească la ce cea mai mare amenințare noastră existențială este, este, probabil, că „.
Mai mult decât atât, el a subliniat:

„Trebuie să fim foarte atenți. Sunt tot mai înclinat să cred că ar trebui să existe o supraveghere de reglementare, poate la nivel național și internațional, doar pentru a ne asigura că nu facem ceva foarte prost. ”
Pe de altă parte, tehnologie și computer gigant IBM ca o companie a evoluat în așa fel încât mai mult de 40 la suta din veniturile lor curente este generat de tehnologii care provin de la AI – și anume platforma lor Watson, care utilizează concepte anumite mașină de învățare și AI la ajuta întreprinderile moderne.

Și IBM CEO-ul Virginia Rometty are doar cuvinte de laudă pentru Watson și, prin această extindere, AI:

„Watson este disponibil ca o platformă. Oricine putea construi pe ea. Și acolo sunt zeci de lucruri disponibile. Acesta atinge consumatorii. Este Medtronic cu produse de diabet zaharat, care va fi inițiind acum, prezic hipoglicemie. Acel tip de lucru.”

Ea se adresează, de asemenea, o preocupare de oameni au în ceea ce privește viitorul într-o manieră destul de cauzalitate:

„Cele mai multe din ceea ce vine acel [sentiment] de la este atunci când oamenii vorbesc despre învățarea nesupravegheată, care nu a fost încă rezolvată. Watson este antrenat. Este de învățare supravegheată. Dacă ați dat aceste date sisteme și tocmai a spus: „Fii un doctor”, nu ar fi posibil. Ei trebuie să fie instruiți. ”
Iată lucru, deși:

Sunt peste tot identificatorii. Ele sunt în aplicațiile dvs. smartphone, în piața de valori, chiar și în industria muzicală. De lucru Dezvoltatorii AI fac este pur și simplu uimitor, și este normal ca proprietarii de afaceri ar sari la o oportunitate de a obtine un avantaj fata de concurenta lor sau de un mare impuls în performanță, care AI da.

De fapt, ar trebui să fim pentru ea – aplicațiile medicale numai ar putea foarte bine să schimbe lumea. Există deja mai multe aplicații dovedite în care AI-ul este folosit pentru a recunoaste cancer si tumorale celulele din țesutul.


Watson câștigă pe Jeopardy
Siri Apple și Cortana Microsoft sunt tipuri de AI, de asemenea. Astfel de identificatorii sunt desemnate ca „inteligențelor artificiale înguste”, deoarece acestea sunt în stare să facă doar un număr limitat de sarcini.

Ei sunt capabili să „gândească” cu privire la aceste sarcini, și nimic altceva. Evident, nu este mult să se teamă acolo, cu excepția unei glitch ocazionale. Ce frica om de știință este venirea așa-numita „inteligenta artificiala”, cea care ar fi capabil să gândească independent peste bord.

Care-i treaba?
Acum, că scena este pregătită, și putem aprecia tot impactul pe care tehnologia AI-ul poate avea asupra vieții noastre de zi cu zi, să vedem în cazul în care problema se află:

În primul rând, avem o problemă de etică. Ce se întâmplă dacă AI câștigă conștiința de sine? Asta face ea o „persoană?” Dacă nu, ce face? Unde este linia de cine sau ce este o persoană și trebuie tratată ca atare?

Unul are nevoie doar pentru a merge înapoi o sută de ani, si uita-te la modul în care, spre rușinea noastră eternă, am tratat oamenii de anumite rase sau crez ca fiind inferiori, chiar neuman. Cu toate că rasismul este încă o problemă importantă în multe societăți, există acum o întrebare suplimentară persistă în viitorul apropiat:

Cum se această credință a ceea ce face ca o persoana de o persoană care se extinde la curs de formare Identificatorilor?

Ar exista veni un moment în care nu a putut ignora pur si simplu lor de conștiință de sine și să recunoască faptul că acestea nu sunt inferioare din punct de vedere al drepturilor omului?

În al doilea rând, chiar și mai filosofică în natură este problema a ceea ce ar arăta un AI pe deplin conștient de sine cum ar fi, ce puteri ar avea, și ceea ce ar vrea să facă cu noi?

În timp ce complet drept afirmând că nu există nici un pericol în platforma Watson sau alte platforme de învățare supravegheate, Rometty cauta doar pentru interesul companiei sale si nu este angajarea în aceste hypotheticals. Dar, ce se întâmplă în cazul în care (sau mai probabil, atunci când) AI-ul începe să facă învățarea nesupravegheată?

Această întrebare a pus microfoane oameni mult timp înainte de a exista chiar și o șansă teoretică de a dezvolta un AI pe deplin funcțional. Și, din acest motiv, legendarul autor de science-fiction Isaac Asimov, a stabilit cele trei legi ale roboticii:

  1. Un robot nu poate răni o ființă umană sau, prin lipsa de acțiune, să permită o ființă umană să vină la rău.
  2. Un robot trebuie să se supună ordinelor date către ființele umane, cu excepția cazului în care astfel de ordine ar intra în contradicție cu Legea întâi.
  3. Un robot trebuie să protejeze propria existență, atâta timp cât o astfel de protecție nu intră în conflict cu prima sau a doua lege.

Cât de mult bine aceste legi ar face, chiar dacă ne-am greu codul acesta, este ceva ce nimeni nu poate spune cu adevărat. Pentru un singur lucru, se teoretizează că, atunci când un AI ajunge la un anumit nivel de inteligență, creșterea în continuare va exploda pur și simplu exponențial.

Vom regreta, probabil, acest lucru
În cazul în care a fost nevoie de zece ani pentru un AI pentru a ajunge la un nivel uman de inteligență, ar putea dura câteva ore pentru a ajunge la mii de ori mai mare. Acest nivel de inteligență ar fi imposibil de distins de putere godlike la noi. Este ca și cum se compară cât de mult bacterii ar putea înțelege gândirea umană.

Chestiunea „se va întâmpla acest lucru?” Este una care doar puțini oameni de știință întrebați. O majoritate covârșitoare este în tabără „, atunci când se întâmplă acest lucru”. Desigur, opiniile sunt diferite, dar un consens general în rândul experților AI este că ne-ar crea un AI cu o inteligență la nivel uman cândva în acest secol, spun în jurul anului 2060 da sau lua 10-20 de ani – și asta depinde de cine întrebi .

După aceea, s-ar lua un AI nou conștient oriunde între câteva ore și de mai mulți ani pentru a ajunge la acel cucernic, orice-este-posibil-all-umane-probleme-rezolvate la nivel. Ei bine, în cazul în care se dovedește că vrea să rezolve problemele noastre. S-ar putea dori pur și simplu să ne rezolve ca problema.

Cum acest scop?
Cel mai frustrant este faptul că suntem atât din zona noastră de confort aici.

Pur și simplu, nu putem înțelege modul în care acest nou supermind electronice ar lucra, cum s-ar dezvolta, și ceea ce ar dori să facă cu noi. Toate pariurile sunt off – literalmente orice se poate întâmpla.

Mai mult decât atât, mintea noastră indusă de teamă și vină-călărit se așteaptă ca AI-ul s-ar ridica instantaneu, și noi toți înrobi.

În timp ce aceasta este o preocupare reală, ar trebui să ne întrebăm: de ce este că reacția noastră la genunchi la un astfel de eveniment?

Este propria noastră frică de ființe superioare, sau sentimentul că noi nu suntem de fapt oameni cu adevărat frumos, și că poate ne merităm un astfel de destin?

Adevărul este că apariția cu adevărat senzației AI ar putea fi la fel de bine un eveniment care vine pe scena mondială, cu mai mult de un scâncet decât de un bang.

Ca de obicei, lucrurile nu sunt exact alb-negru. Nu va fi, probabil, o perioadă de tranziție în care nu vom fi cu adevărat sigur dacă ceva poate fi considerat conștient de sine sau nu. Ca și în cazul evoluție, nu putem spune cu adevărat atunci când un organism evoluează, sau PIN-ul în jos momentul exact un om preistoric a devenit pe deplin conștient de sine.

Deci, nu este într-adevăr nici un răspuns, iar temerile noastre sunt bine justificate. Avem un singur lucru în mânecă noastre, deși::

Acele aceleași viziuni sumbre ale unui viitor cu suzeranii robot care am fost lingură-hrănite pe tot parcursul vieții noastre. Și acest lucru ar putea fi un lucru excelent, așa cum ne-ar putea forța să fie mai multe atenționări și conștient de consecințele. Si poate ca Mosc s-ar dovedi a fi eroul rasei umane din nou, așa cum a stabilit OpenAI – o organizație non-profit care are drept scop monitorizarea acestui potențial pericol.

Un lucru este sigur::

Când va veni AI super-inteligența, vom ști și va schimba lumea noastră la miezul. În ce direcție, care va merge, este ghici cuiva.

În cele din urmă, în cazul în care identificatorii sunt o extensie a noastră și a civilizației noastre, și sperăm că ei pot înțelege subtilitățile în ceea ce ne-am referit când le-am programat, mie mi se pare că omenirea ar trebui să înceapă exercite cu mult mai multe dintre valorile pe care le dorim viitorul nostru (sperăm binevoitoare) AI Overlord pentru a arăta:

Bunatate, generozitate, compasiune, corectitudine și empatie.

O sarcină cu adevărat Sisif, în cazul în care a existat vreodată una.