Browse By

Arabia Saudită, trei nigerieni au fost executaţi prin decapitare

harta Arabia Saudita

harta Arabia Saudita

Trei nigerieni condamnaţi la moarte pentru că au ucis un compatriot au fost decapitaţi cu sabia, duminică, la Jeddah, în vestul Arabiei Saudite, a anunţat Ministerul de Interne.

Într-un comunicat, citat de agenţia oficială Spa, Ministerul de Interne a arătat că cei trei nigerieni au intrat noaptea în casa compatriotului lor, l-au legat, împreună cu soţia acestuia, au furat o sumă de bani, apoi l-au strangulat.

Cu aceste decapitări, numărul execuţiilor a ajuns în Arabia Saudită la 30 de la începutul anului, potrivit organizaţiei Amnesty International.

În 10 iunie, Amnesty International anunţa că 27 de persoane au fost executate în Arabia Saudită de la începutul acestui an, „cifră similară celei înregistrate pe toată durata anului 2010”.

Autorităţile au anunţat 67 de execuţii în 2009, faţă de 102 în 2008. Violul, crima, apostazia (renunţare publică la o anumită credinţă religioasă, revoltă), jaful armat şi traficul de droguri sunt pedepsite cu moartea în această monarhie ultraconservatoare din Golf, care aplică strict sharia, legea islamică.