Browse By

Ar putea să-i reușească lui Obama afacerea cu conducta Keystone? Nu este exclus

conducta Keystone

Președintele Barack Obama ar putea fi deschis la utilizarea conducta Keystone ca pârghie cu republicanii în cazul în care cooperează pe alte aspecte ale agendei sale lung-au stagnat în familie, cum ar fi investițiile în infrastructura, închiderea lacunelor fiscale sau reducerea emisiilor de carbon.

După ani de lupte pe conducta de petrol brut TransCanada de la Canada, o afacere Keystone nu este în întregime iese din discuție, surse din interiorul administrației și altele în apropiere de Casa Albă a declarat pentru Reuters marți.

Cu înfrângere îngustă a Senatului a unui proiect de lege Keystone, marti, Obama a evitat poziția ciudată a eventual vetoing un proiect de lege susținut de membri ai propriului partid democrat. Dar problema va veni din nou la scurt timp după Anul Nou, când republicanii, care controlează deja în Camera Reprezentanților, se ocupa de Senat, de asemenea.

Orice afacere ar trebui pentru a se obține beneficii concrete pentru Obama pe agenda sa. Obama, de asemenea, probabil s-ar insista pe a face o decizie executivă pe conducta de 8 miliarde dolari de la Canada, mai degrabă decât permițându Congresul aproba permisul, au declarat surse.

„Oricare ar fi președintele decide, mă aștept că va fi condus de linia de jos pe poluare carbon, nu de simbolism”, a declarat un fost oficial al administrației Reuters.

Obama vrea să facă progrese cu privire la încetinirea schimbărilor climatice în ultimii cei doi ani de mandat, dar el a făcut clar faptul că noile norme de reducere a emisiilor de carbon de la centralele electrice și de un acord global privind schimbările climatice sunt mult mai semnificative în imaginea de ansamblu decât soarta conductei.

Surse apropiate Casei Albe spune Obama consideră că atât adversarii conducte si sustinatorii au exagerat importanța creanțelor lor cu privire la conducta, transformând-o într-un simbol politic.

Dar republicanii au promis că vor lua o altă centrare la forțarea aprobare rapidă în 2015. Presupunând sprijin de la cel puțin un pumn de democrati, republicani probabil ar trebui suficiente voturi să-l treacă, dar nu suficient pentru a trece peste veto.

Republicanii ar putea încerca să se atașeze măsura la o măsură finanțare de la guvern pentru a face decizia lui Obama de veto mai dificil.

Un compromis ar da republicanii o victorie pe Keystone, o problemă populară punct de vedere politic. Dar Casa Albă ar avea nevoie pentru a extrage o victorie, de asemenea.

Timing ar putea fi un obstacol pentru orice afacere potențial. Obama a declarat că va aștepta la Curtea Supremă de Nebraska a se pronunța cu privire la o provocare conducte de la proprietarii de terenuri în această stare, o decizie de așteptat, cândva între vineri și ianuarie.

În cazul în care părțile de judecată cu proprietarii de terenuri, traseul Keystone ar trebui să fie aprobate de către Comisie Serviciului Public de stat – un proces care ar putea dura cel mai mult de 2015.

Obama a declarat că va aproba proiectul dacă nu o excursie pe jos emisiilor de carbon, un standard aplaudat de către grupurile verzi.

„În cele din urmă, credem că conducta Keystone ar exacerba în mod semnificativ poluarea climatice și, prin urmare, ar pica testul său pentru aprobare”, a declarat Dan Weiss, vice-presedinte senior pentru campaniile de la Liga de conservare Alegătorilor.

Dar o revizuire Departamentului de Stat au descoperit ca blocarea conductei nu s-ar opri Canada de la curs de dezvoltare nisipurile sale de petrol. Canada și industria petrolieră a luat ca pe un semn Obama ar putea aproba în cele din urmă a conductei.