Browse By

Aparatură me­dicală performantă pentru Spitalul Judeţean Arad

Aparatură me­dicală performantă pentru Spitalul Judeţean Arad

Am construit poduri, am asfaltat şosele, am dus bani spre cultură, dar nimic nu se compară cu privilegiul de a putea contribui la salvarea de vieţi şi ameliorarea stării de sănătate a arădenilor. Noile aparate vor răspunde nevoilor unui număr mare de pacienţi, chiar şi în cazurile deosebite. (…) Spitalul Judeţean nu a primit finanţare de la nivel central, iar noi am avut de recuperat decalaje mari în sănătate, decalaje pe care nu le putem însă recupera doar din fonduri proprii.

De aceea, am luat această hotărâre de a achiziţiona prin leasing aparatura, pentru a putea orienta resursele financiare pentru alte investiţii“, a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu. Astfel, au fost achiziţionate două aparate complexe de ventilație artificială pentru menținerea funcțiilor vitale, un defibrilator, stație centrală şi monitoare complexe pentru funcțiile vitale, două laringoscoape cu fibră optică, trei aparate de anestezie cu sistem de monitorizare, patru mese de operaţii multifuncţionale cu accesorii pentru chirurgia generală şi mese de operaţie multifuncţionale.

De asemenea, secţiile au fost dotate cu un aparat Roentgen mobil cu braț, un sistem de iluminare şi tehnologie LED, cu cameră video și monitor, un sistem avansat pentru chirurgie laparoscopică HD, sisteme de electrochirurgie cu sigilare vasculară, tărgi şi dulapuri de depozitare pentru instrumentar medical.