Browse By

Anvelope de vară sau anvelope pentru toate anotimpurile?

Atunci când trebuie să alegem între anvelope pentru toate anotimpurile sau anvelope de vară, diferențele dintre cele două tipuri pot fi ușor de înțeles. În funcție de vehiculul dumneavoastră, condițiile de condus, precum și preferințele personale, una poate fi o opțiune mai bună decât cealaltă. Atunci când alegeți între anvelope de vară și anvelope pentru toate anotimpurile, ajută să înțelegem beneficiile și limitările fiecărui.

Anvelopele pentru toate anotimpurile

O astfel de anvelopă oferă un echilibru de capabilități, oferind performanțe acceptabile în condiții umede și uscate, precum și de tracțiune pe zăpadă.

Construită pentru șoferul obișnuit, anvelopa pentru toate anotimpurile are adâncimi ale benzii de rulare moderate și compuși de cauciuc, care sunt proiectate pentru a asigura o viață a benzii de rulare mai lungă decât anvelopa de vară, care are adâncimi ale benzii de rulare mai puțin adânci. Anvelopele de iarnă se regăsesc în mai multe tipuri / modele, dimensiuni, capacitate de încărcare și evaluările de viteză pentru a fi utilizate pe o gamă largă de vehicule de la autoturisme economice, la sedan, la mini-camionete, la camionete de tip pickup. Ele tind să ofere confort pe parcursul drumului, manevrabilitate și alte atribute de performanță potrivite pentru majoritatea șoferilor.

Ele se comportă bine pe vreme caldă și pot oferi o aderență mai slabă decât a anvelopelor de vară, sacrificând unele dintre capabilități de direcție, de frânare și în viraje. Este necesar acest tip de dezavantaj pentru ca anvelopele să fie capabile să ofere o performanță acceptabilă în condiții de iarnă slabă și să ofere o viață mai lungă a benzii de rulare.

Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt capabile să asigure tracțiune pe timpul iernii, dar nu sunt cele mai bune anvelope pentru utilizarea în condiții de iarnă extremă. Conducătorii auto care se confruntă cu condiții meteorologice extreme de iarnă și-ar putea dori să ia în considerare trecerea la anvelopele speciale de iarnă pe parcursul iernii.

Pentru că anvelopele pentru toate anotimpurile oferă un amestec de performanță pentru vară și iarnă, acestea sunt de multe ori o opțiune bună pentru conducătorii auto în zonele cu climă moderată și condiții de condus.

Anvelopele de vară

Anvelopele de vară sunt potrivite pentru vehiculele de înaltă performanță, și sunt construite pentru viteză și agilitate. Acestea oferă o capacitatea de răspuns rapid la viraje și capabilități de frânare. Acest lucru este de obicei atribuit modelelor căii de rulare specializate și compuși de cauciuc, care permit o mai bună precizie pe drum. Tiparele benzii de rulare ale anvelopelor de vară au mai puțin canelare și pot pune cauciucul mai mult în contact cu drumul. Acestea sunt concepute pentru a oferi o aderență maximă pe șosea. Compușii benzii de rulare ale anvelopelor de vară sunt proiectate să rămână mai flexibile, care să permită o mai bună tracțiune și aderență. Anvelopele de vară pot avea adâncimi ale benzii de rulare mai puțin adânci, care permit o mai mare stabilitate atunci când sunt împinse aproape de limitele lor.

Caracteristici de dimensiuni (cum ar fi lățimea, înălțimea, diametrul, producătorul), capacitatea de viteză, precum și alte caracteristici de design face ca anvelopele de vară cele mai potrivite și capabile de performanțe crescute în condiții umede și uscate de pe de înaltă performanță, vehicule de sport orientate. În mod surprinzătoare pentru unii, anvelopele de vară oferă performanțe mai bune în condiții de conducere umed, mulțumită modelelor unice ale benzii de rulare, care ajută la evacuarea apei și să reziste la acvaplanare.

Când vine vorba de condusul pe timpul iernii anvelopele pentru toate anotimpurile pot fi mai potrivite decât cele de vară, având în vedere combinația lor de capabilități de performanță de vară și de iarnă, dar noi vă recomandăm să luați în considerare să faceți trecerea la anvelopele de iarnă pentru a obține de tracțiune și performanțe optime în condiții extreme de iarnă.

Cum să alegi anvelopa potrivită?

Alegerea anvelopei potrivite nu este la fel de simplu ca și montarea unui set și să uiți de el. Atunci când analizezi între o anvelopă de vară și între una pentru toate anotimpurile, ia în considerare condițiile de condus, climatul în care locuiți și performanțele necesare .

Cel mai bine este ca toate anvelopele de pe vehicul să fie de același tip de anvelopă – cum ar fi anvelope de iarnă, anvelope de toate anotimpurile, anvelope de vară etc. Anvelopele trebuie să îndeplinească dimensiunea recomandată de producător, indicele de viteză, capacitatea de încărcare, precum și orice alte specificații recomandate.

Ești gata să găsești anvelopa potrivită pentru tine? Aruncă o privire pe catalogul cu anvelope de vară, iarnă şi pentru toate anotimpurile.