Browse By

Anul 2012 aduce ieftinirea convorbirilor telefonice

Începând din 1 ianuarie, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANAC) a anunțat ieftinirea convorbirilor telefonice. Astfel, convorbirile în alte rețele telefonice vor fi mai ieftine cu până la 30%.

Convorbirile telefonice se ieftinesc

Convorbirile telefonice se ieftinesc

Ieftinirile implică toți cei șase operatori principali de pe piață(Vodafone, Orange, Cosmote, Romtelecom, RCS&RDS și Telemobil). În prima etapă reducerile vor fi cuprinse între 19% si 30% pentru a se realiza o egalizare a tarifelor operatorilor de telefonie. Din prima lună a anului 2012, tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor în rețele de telefonie mobilă va fi de 4,05 eurocenți pe minut.

În a doua etapă, începând din iulie 2009, tarifele vor fi reduse cu 24% pentru toți operatorii.

În plus, ANAC a transmis că nu vor mai exista diferențieri ale tarifelor în funcție de intervalul orar în care se efectuează apelurile.

Ultima reducere a tarifelor de interconectare pe segmentul telefoniei mobile a avut loc în ianuarie 2009 pentru operatorii Vodafone România și Orange România, și în iulie 2010 pentru Cosmote România, RCS&RDC și Telemobil. În ceea ce privește rețeaua de telefonie fixă, ultimele reduceri au fost înregistrate în iulie 2009.

Noile tarife propuse de ANAC au fost stabilite în urma analizelor comparative cu nivelurile tarifelor de terminare ale apelurilor din alte țări europene.

Ieftinirea este valabilă pentru toți operatorii de telefonie mobilă și fixă

Ieftinirea este valabilă pentru toți operatorii de telefonie mobilă și fixă

Potrivit datelor furnizate de ANAC, piața de comunicații electronice a înregistrat anul trecut scăderi de 15,3 miliarde de lei. Acest lucru a contribuit la decizia reducerii tarifelor pentru convorbirile telefonice.