Browse By

Antarctica. Lume pierdută descoperită sub ea

Această descoperire este uimitoare, direct din roman o Jules Verne lui: oamenii de stiinta de la Universitatea din Oxford, Universitatea din Southampton, Naţional de Oceanografie Centrul, şi British Antarctic Survey au descoperit o „lume pierdută”, înfloritoare, cu specii necunoscute în Antarctica, în East Ridge Scotia.

specie necunoscută de caracatiță pală

specie necunoscută de caracatiță pală

Cercetatorii au folosit o masina de la distanţă (ROV), pentru a explora adâncurile Scotia Est Ridge, care este plin de izvoarele hidrotermale, care poate ajunge până la 719 de grade Fahrenheit (382 grade Celsius). Ei au descoperit o lume uimitoare nouă ambalate cu specii necunoscute. Potrivit liderului de proiect profesorul Alex Rogers de la Universitatea Oxford Departamentul de Zoologie, aceste creaturi extraterestre cu aspect alb sunt înfloritoare în produse chimice bogate ejectat de orificiile de ventilare:

o nouă specie de anemone

o nouă specie de anemone

Cercetatorii care tocmai și-au publicat descoperirile în secțiunea de biologie de la Public Library of Science, o organizaţie non-profit de oamenii de știință, au fost uimiţi să găsească atât de multe specii, într-un număr atât de mare și care nu au mai fost văzute niciodată. S-au găsit colonii întregi de crabi Yeti necunoscuți, anemone, stele pradă de mare cu șapte brațe și o caracatiță pal, adunate pe partea de sus a gurilor de aerisire, una deasupra celeilalte, la aproape 2.400 metri sub suprafaţa Oceanul Sudic.

Aceasta este o colonie de o specie nouă de crabi yeti

Aceasta este o colonie de o specie nouă de crabi yeti

specie necusocută de stea de mare predator

specie necusocută de stea de mare predator

Surse: Universitatea din Oxford și PLoS Biology