Browse By

Ameninţările Iranului

Marina iraniană va lua măsuri severe dacă vreun portavion american revine în Golful Persic. Acesta este cel mai dur avertisment la adresa Statelor Unite.

Răspunzând la ameninţări, SUA au anunţat că vor continua să fie prezente în zonă. Franţa e de partea Americii, cerându-le partenerilor europeni să adopte sancţiuni aspre la adresa Iranului.

Flota americană

Flota americană

Conform şeful statului major, generalul Ataollah Salehi, flota americană şi-a retras un portavion din Golful Persic din cauza manevrelor iraniene. Acesta a subliniat faptul că nu mai este cazul ca nava să revină.

Deşi nu s-a precizat despre ce navă este vorba, portavionul John C. Stennis, care coordonează Flota a 5-a staţionată în Bahrain, a ieşit în Golful Omar.

Sancţiuni pentru Iran

Noi sancţiuni la adresa Iranului vor fi impuse de către Occident, din cauza programului său nuclear, inclusiv interzicerea importurilor de petrol.

În plus, chiar dacă s-a opus adoptării unor sancţiuni împotriva Teheranului, China a cerut discount-uri pentru a cumpăra petrolul iranian. Beijingul şi-a redus la jumătate importurile din Iran şi a plătit în schimb sume suplimentare pentru a cumpăra hidrocarburi din Vietnam şi Rusia.

Video