Browse By

Ajutor de nadejde in ritualul meselor de bebelus – incalzitorul de mancare

Cresterea si ingrijirea unui copil nu este cea mai usoara misiune din lume. Chiar si in contextul in care lumea moderna ofera atat de multe optiuni de dispozitive si lucruri utile pentru mama si copil, misiunea nu este deloc mai usoara. Insa, inlocuind efortul anumitor situatii, totul devine mai favorizant pentru ca mama sa fie complet dedicata, cu atentie si grija fata de bebelus. Din aceasta serie face parte un incalzitor de biberoane.

Utilitatea unui incalzitor de hrana pentru bebelus

Orice parinte, la prima sa experienta de acest gen, poate spune ca multe dintre lucrurile pe care le achizitioneaza nu sunt tocmai utile si ca marketingul isi face foarte bine treaba. Se simt usor ademeniti sa cumpere, cu gandul ca trebuie sa creeze confort copilului. Daca in multe din cazuri unele sunt mai putin importante, cand vine vorba de situatii de genul “am cumparat un incalzitor pentru biberoane” lucrurile sunt diferite.

Concret, acesta se defineste ca fiind un aparat cu alimentare electrica, menit sa incalzeasca hrana bebelusului. Insa, scopul este sa nu incalzeasca clasic, ci recipientul; poate fi vorba de biberon sau de borcan cu hrana, cu diverse tipuri de mancare ca si continut. Datorita tehnologiei incorporate, un astfel de aparat asigura incalzirea optima, fara sa depaseasca limita de suportabilitate, adica fara sa incalzeasca prea mult, riscand siguranta bebelusului la ingerarea hranei cu pricina.

Ba chiar modelele sofisticate si complexe includ si sistemul de siguranta de genul opririi alimentarii cand se atinge temperatura optima a continutului. In doar cateva minute se incalzeste perfect si de asemenea poate sa mentina hrana la o temperatura dorita, pana la o ora.

Optiuni de incalzitoare de hrana

Piata de profil este una foarte bogata din acest punct de vedere. Se pare ca astfel de aparate sunt tot mai populare, in conditiile in care salveaza din timpul mamei de a pregati din nou si din nou masa bebelusului. Avand in vedere ca acest ritual este unul repetitiv, la intervale mici si chiar si in timpul noptilor, este cu atat mai important pentru mame sa isi caute un aliat in aceasta misiune.

Pentru cei interesati, nichiduta.ro dispune de o oferta vasta pentru astfel de incalzitoare de hrana. Pot fi gasite aici pana si variantele pentru auto, pentru acei parinti care sunt mai mult pe drumuri si au nevoie sa fie pregatiti pentru nevoile copilului, in orice conditie.

Alte modele regasite aici pot fi complexe, fiind folosite si pentru a steriliza biberoanele. Avand in vedere multiplul scop, acest tip de aparat restrange si lista altor lucruri impuse a se achizitiona. Preturile variaza in functie de dotari, de la sub 100 de lei putand sa ajunga pana la peste 300 de lei, in functie si de brand.

Prea putin conteaza pretul, cand scopul este acela de a ajuta mama si copilul. Un incalzitor de hrana este util atat pentru cele care isi hranesc copilul cu lapte matern – stors, depozitat si ulterior consumat – si pentru cele care opteaza pentru laptele formula, cat si mai departe de etapa aceasta, cand bebelusul este hranit cu solide. Asta explica si faptul ca o astfel de investitie este justificata si necesara.