Browse By

Afaceri în Italia

În Italia trăiesc aproximativ un milion de români.

Afaceri în Italia

Afaceri în Italia

Pe de altă parte, Matteo Ferrazzi, analist în cadrul UniCredit, a arătat că cea mai puternică prezenţă în Europa Centrală şi de Est a firmelor italiene se regăseşte în România .

Astfel, potrivit unui raport al Institutului Italian de Comerţ Internaţional în 2008 erau înregistrate în România 1.091 de companii cu capital italian cu cifră de afaceri de peste 2,5 milioane euro, dintr-un total de 3.923 de astfel de societăţi existente în Europa Centrală şi de Est.

La nivel mondial erau înscrise în 2008 un număr de 22.444 de companii italiene cu cifră de afaceri de peste 2,5 milioane euro.

Statistica UniCredit arată că în România existau anul trecut 6.000 de firme italiene active , dintr-un total de 13.616 de firme italiene prezente în Europa Centrală şi de Est, în condiţiile în care erau înregistrate 25.000 de societăţi italiene pe piaţa locală.

Ferrazzi a arătat că numărul firmelor italiene din Europa Centrală şi de Est este de 4,1 ori mai mare decât numărul societăţilor itliene care activează în China, acestea având de cinci ori mai mulţi angajaţi şi o cifră de afaceri de 7,6 ori mai mare.

De altfel, numai în România există mai multe firme italiene înregistrate în comparaţie cu China.

România consemnează importuri din Italia reprezentând 60% din importurile operate de China din această ţară. Totodată, România exportă către Italia 20% din valoarea realizată de China în relaţia similară.

La nivel regional, importurile Italiei din Europa Centrală şi de Est sunt de 2,2 ori mai mari decât cele din China, în timp ce exporturile către regiune sunt de 6 ori peste cele spre statul asiatic.

Ferrazzi a ţinut să menţioneze că populaţia Chinei este 3,5 ori mai mare comparativ cu cea a Europei Centrale şi de Est.