Browse By

Acțiuni lăudabile ale jandarmilor români la Vama Veche | imagini și video

Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în apropierea unei terase din Vama Veche, a observat două persoane care căutau într-o borsetă aflată lângă o persoana care dormea pe plajă. Una dintre persoane a sustras un telefon mobil și o borsetă.

La vederea și la somațiile jandarmilor, cel în cauză a fugit dar a fost prins și imobilizat după aproximativ 10 metri. La controlul corporal efectuat asupra lui a fost găsită borseta și un telefon mobil pe care îl ascunsese în pantaloni. Cel de-al doilea a dispărut în mulțime.

Ionuț C., de 24 ani, din Negru Vodă, a recunoscut că a luat telefonul și borseta de la o persoană, de pe plajă, un cetățean polonez de 21 ani.

În borsetă se aflau printre altele, actul de identitate, carduri de credit, permisul de conducere, cardul de sănătate, bani și 4 carduri de acces în diferite instituții.

Tânărului i-au fost întocmite actele premergătoare pentru fapta de furt calificat și a fost condus la sediul Secției 3 Poliție Rurală Mangalia pentru continuarea cercetărilor.

Conform unui comunicat de presă emis de MAI la duminică, 12 august 2012.

Imagini

Video

Sâmbătă, 11 august 2012
În Vama Veche, Cristian R., de 35 ani, din Ilfov a declarat jandarmilor că fetița lui, de aproximativ 6 ani, a dispărut de pe plajă. Au fost alertate patrulele de ordine publică și în aproximativ 15 minute au găsit-o pe fetiță, pe plajă. Minora a fost încredințată părintelui care le-a mulțumit jandarmilor pentru ajutorul acordat.

Recomandările Jandarmeriei Române

Pentru siguranța turiștilor și în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanței petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuiește cetățenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat ușa și au închis ferestrele camerei unde sunt cazați sau ale autoturismelor, și să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate.

De asemenea dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordați de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetățenii sunt sfătuiți să anunțe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Evitați să lăsați copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate.

Asigurați-vă că știe numele părinților și numele hotelului sau pensiunii unde sunteți cazați.

Învățați-l pe copil că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată și să apeleze la un polițist sau jandarm.

Pentru solicitări, cetățenii pot apela non-stop numărul unic de urgențe 112.