Browse By

Acţiuni ale jandarmilor

Masina Jandarmeriei

Masina Jandarmeriei - Acţiuni ale jandarmilor

Jandarmii arădeni au au executat în luna mai 393 de misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, a pieţelor, târgurilor şi oboarelor, pe timpul manifestărilor de protest, sportive, religioase şi cultural-artistice desfăşurate în municipiul şi judeţul Arad, toate aceste misiuni având ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor arădeni precum şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.
În urma acestor misiuni, jandarmii arădeni au constatat 11 infracţiuni iar în sistem integrat patrulele mixte formate din jandarmi şi poliţişti au constatat 11 infracţiuni. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad informează că cele mai multe infracţiuni au fost constatate în flagrant, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciului produs.
De asemenea, au fost aplicate un număr de 161 de amenzi contravenţionale, în valoare de peste 60.000 de lei, un număr de 24 avertismente scrise şi peste 400 de avertismente verbale, toate acestea în urma legitimării a peste 2.000 de personae. Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri, constând în articole de îmbrăcăminte, ţigări netimbrate, unelte de pescuit şi material lemnos în valoare de peste 8.200 de lei.
Tot în cursul lunii mai, jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia a 60 de transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Arad, 40 de transporturi de corespondenţă clasificată, precum şi a 3 transporturi speciale din care unul cu materiale radioactive, care au tranzitat judeţul Arad.