Browse By

Acest blog participa la Spring SuperBlog 2017

Prin acest articol anuntam in mod oficial participarea la competitia Spring SuperBlog 2017.

0.Ce este competitia?

Spring SuperBlog 2017 are drept obiectiv desemnarea si premierea celor mai creativi bloggeri participanti in cadrul competitiei.

1. Cum se desfasoara SuperBlog?
Sponsorii propun teme, bloggerii participanti scriu apoi, pe propriile bloguri, articole creative pe care le inregistreaza in platforma de jurizare; apoi, tot acolo, juriul desemnat de fiecare sponsor jurizeaza articolele, astfel stabilindu-se castigatorii premiilor alocate la probele respective. In plus, la finalul competitiei, cei care au participat la toate probele pot castiga, in functie de locul ocupat in clasament, premii suplimentare, in bani, produse sau vouchere.

2. Cand se desfasoara Spring SuperBlog 2017?
Spring SuperBlog 2017 are loc in perioada 1 martie – 20 aprilie 2017.

3. Cine poate participa?
La competitie poate participa orice persoana fizica in varsta de minimum 14 ani, care detine un blog in limba romana avand o vechime de minimum 3 luni si cel putin 20 de articole publicate, indiferent de tematica si/sau traficul de vizitatori. Nu este permisa participarea reprezentantilor companiei organizatoare, ai sponsorilor si partenerilor media, a angajatilor lor si a rudelor de gradul I ale acestora.

Pot participa si bloggerii romani din diaspora, cu conditia ca blogul cu care participa sa fie redactat in limba romana si, in cazul in care castiga vreun premiu, acesta sa poata fi expediat la o adresa din Romania.

Bloggerii minori pot participa doar cu acordul explicit al parintilor, transmis prin email la adresa [email protected] In acest caz, eventualele premii castigate de participantii minori in cadrul competitiei se vor expedia pe numele parintilor / tutorilor acestora.

4. Care este gradul de dificultate al competitiei?
SuperBlog nu este o competitie facila. Doar cei mai talentati si mai perseverenti reusesc sa duca misiunea la bun sfarsit. Daca vrei sa devii finalist SuperBlog, te asteapta o perioada de foc, cu probe dintre cele mai diverse, care iti vor pune la incercare creativitatea si disciplina. Iti garantam, insa, ca vei invata multe despre limitele tale si ale concurentilor tai, despre libertatile si rigorile comunicarii online, chiar si despre fair-play.

5. Cum ma inscriu in competitie?
Citesti regulamentul competitiei, iti anunti participarea la Spring SuperBlog 2017 intr-un articol pe blogul tau si apoi completezi formularul de inscriere.

6. Cum stiu daca mi-a fost sau nu validata inscrierea in competitie?
Dupa ce vei completa formularul de inscriere, iti vizitam blogul, analizam datele furnizate si iti transmitem negresit un raspuns in maximum 24 de ore. In plus, toate blogurile acceptate in competitie sunt listate pe pagina Participanti.

7. Cand se vor publica probele Spring SuperBlog 2017? Cum ma asigur ca nu ratez niciuna?
Probele competitiei vor fi publicate pe site-ul www.super-blog.eu in zilele de luni, miercuri, vineri, incepand cu 1 martie 2017. Pentru a pastra farmecul si suspansul competitiei, dar si pentru a oferi tuturor participantilor sanse egale, temele nu se fac cunoscute public inainte de a fi lansate in cadrul competitiei. Pentru a fi la curent cu toate probele si cu alte aspecte referitoare la competitie, iti recomandam sa te abonezi la feed-ul nostru (introdu-ti adresa de e-mail in campul dedicat din coloana dreapta, sus) si sa ne urmaresti pe pagina si pe grupul SuperBlog de pe Facebook, unde te si invitam sa ni te alaturi.

8. Pot participa doar la ce probe vreau?
Da, toate probele sunt optionale, cu mentiunea ca, daca participi doar la unele probe, implicit ai sanse de a castiga puncte si premii doar la probele respective. Cu cat participi la mai multe probe, cu atat mai remarcate iti vor fi calitatile de blogger si vei putea castiga mai multe puncte si premii, inclusiv pe cele suplimentare, in bani, produse si/sau vouchere, acordate la final, in functie de punctele acumulate si de locul ocupat in clasament.

9. Cat timp avem la dispozitie pentru a participa la o proba, in Spring SuperBlog 2017?
Pentru fiecare proba, participantii au ragaz sapte zile calendaristice (inclusiv cea in care se lanseaza proba si respectiv data anuntata ca termen-limita). Termenul limita va fi precizat intotdeauna in articolul dedicat probei respective. Eventualele exceptii vor fi, de asemenea, specificate explicit.

10. Cine si cum jurizeaza articolele participante la SuperBlog?
Jurizarea probelor din competitie este realizata de reprezentanti ai sponsorilor care au propus temele respective. Juriul evalueaza si noteaza lucrarile individual sau in echipa, dupa caz, pe baza propriilor criterii de jurizare, anuntate odata cu lansarea probei. Jurizarea se efectueaza pe o platforma dedicata, la care fiecare juriu are propriile date de acces. Un juriu nu poate vedea notele acordate de celelalte jurii, nici clasamentul provizoriu. Organizatorii competitiei nu sunt implicati in procesul de jurizare.

11. Cum trebuie inregistrate articolele pentru a fi jurizate?
Pentru ca articolele sa fie jurizate, este absolut necesar sa te loghezi la platforma SuperBlog cu datele primite la inscriere si sa inregistrezi fiecare articol la proba corespunzatoare, completand corect si complet toate campurile. Toate articolele trebuie astfel inregistrate, de preferat inainte de expirarea termenului-limita, pentru a evita penalizarile automate pentru intarzieri.

12. Ce se intampla daca depasesc termenul-limita la una sau mai multe probe?
Din nota pe care ti-o acorda juriul se vor scadea cate 10 puncte penalizare pentru fiecare zi de intarziere, iar in platforma vor aparea atat nota initiala, cat si penalizarile aferente, acolo unde este cazul. Daca intarzii cu atat de multe zile incat nota la o proba se reduce la 0 (zero), implicit, nota la proba respectiva nu se mai ia in considerare in clasamentul final. Poti continua insa competitia.

13. Cand primim notele?
Pentru fiecare proba, juriul are la dispozitie sapte zile pentru evaluarea si notarea articolelor, perioada ce decurge incepand din ziua imediat urmatoare celei in care expira termenul-limita al probei respective. De exemplu, daca o proba din competitie are ca termen-limita pentru bloggerii participanti data de 10 martie 2017, jurizarea va avea loc in perioada 11-17 martie.

14. Cum pot adresa o contestatie?
In Spring SuperBlog 2017, poti lansa maximum trei contestatii, la probe diferite, in termen de 48 de ore de la publicarea notelor pentru proba respectiva, in contul personal din platforma de jurizare SuperBlog. Fiecare contestatie se poate adresa o singura data si poate viza o singura proba din competitie. Pentru a fi acceptata, contestatia se va referi exclusiv la propriile articole si note si va fi obligatoriu insotita de argumente pertinente in favoarea reevaluarii articolului la proba respectiva.

15. Ce este de facut daca cineva s-a inspirat vizibil dintr-un material (al meu sau al altora)?
In cazul in care constati asemanari izbitoare intre articolul cuiva si o alta sursa (evident, antedatata), fie aceasta un material care iti apartine tie sau altora, indiferent daca materialul-sursa participa sau nu la competitie, te rugam sa ne transmiti o sesizare la adresa [email protected] oricand, pana la finalul competitiei, mentionand atat articolul pe care-l suspectezi de plagiat, cat si posibila sursa. Noi vom analiza situatia si iti vom transmite negresit un raspuns. Participantii care, in urma evaluarii si pe baza probelor tehnice (data inregistrarii articolelor in platforma), sunt gasiti vinovati de plagiat vor fi exclusi din competitie si vor pierde eventualele premii castigate pana in acel moment.

Pentru a evita orice suspiciune de a te fi inspirat din diverse materiale, iti recomandam sa precizezi explicit, in articole, sursa eventualelor citate, schite, desene, materiale video etc. incluse in articolele dedicate competitiei.

16. Ce premii pot castiga in Spring SuperBlog 2017?
Cum toate probele competitiei sunt optionale, poti participa doar la probele preferate si, implicit, poti castiga premii doar la acelea. Premiile pot consta in diverse sume de bani sau in produse/servicii din oferta sponsorilor competitiei, valoarea lor ridicandu-se, in aceasta editie, la suma de 15.000 lei (RON). Daca participi la toate probele competitiei, iar la final te clasezi printre primii 50, poti castiga premii suplimentare. Astfel, pe langa premiile obtinute pe parcursul competitiei, primii 3 finalisti vor primi premii cash, in ordinea punctajelor totale obtinute in competitie, dupa cum urmeaza:

Locul 1 – 2000 lei (RON)
Locul 2 – 1000 lei
Locul 3 – 500 lei

17. Ce inseamna “finalist SuperBlog”?
Finalist al competitiei SuperBlog este considerat orice participant care a finalizat cu succes competitia, adica a redactat si publicat pe propriul blog articole pentru toate probele competitiei si le-a inregistrat in platforma special dedicata jurizarii, conform regulamentului de participare si instructiunilor mentionate de sponsori si organizatori in articolele care anunta public respectivele probe.

18. Participarea la evenimentul final de premiere a finalistilor SuperBlog este obligatorie? Mai primesc premiile castigate daca nu pot participa?
Participarea la gala de premiere a finalistilor competitiei nu este obligatorie. Daca nu vei participa la eveniment, vei primi ulterior premiile castigate, prin posta sau curier, sau, in cazul premiilor cash, prin mandat postal ori transfer bancar. Uneori, sponsorii ofera si daruri de protocol participantilor prezenti la eveniment.

19. Cand imi voi primi premiile castigate in SuperBlog?
Timpul necesar expedierii premiilor oferite de sponsori sau organizator variaza in functie de tipul premiului (bani, vouchere, produse), de natura produselor si de disponibilitatea acestora. Toate premiile castigate pe parcursul competitiei, indiferent la ce probe, se vor expedia castigatorilor la finalul competitiei. In cazul Spring SuperBlog 2017, premiile vor fi acordate castigatorilor pana la data de 31 mai 2017.

Aici se poate citi regulamentul de participare.