Browse By

8 lucruri de stiut cand iti cumperi un ceas de mana barbatesc

Daca vrei sa-ti cumperi un ceas de mana atunci trebuie sa ai cateva cunostinte minime despre ceasuri barbatesti.

Astfel mai jos am realizat o lista cu 8 lucruri importante de stiut pentru un barbat care vrea sa adopte un stil propriu. Lista este insotita la final si de cateva mici sfaturi si mici avertizari.

Sunt multe ceasuri diferite pe piata. Gaseste unul care sa se potriveasca cu stilul tau.

Cei 8 pasi importanti

1. Decide ce fel de ceas doresti. Analog? Digital? Ambele?

2. Alege cureaua. Vrei o curea de metal? Cauciuc? Poliuretan?

3. Determina gama de preturi. Sub 400 lei ? Pana in 4.000 lei?

4. Asigura-te ca ceasul spune timpul exact. Cu alte cuvinte, alege unul care are mecanism quarts, elvetian, japonez sau analog. Primele trei folosesc baterie iar cel din urma foloseste un arc. Unele modele noi analogice au miscari cinetice sau automate si stocheaza energie atunci cand ceasul este purtat. Miscarea de la incheietura mainii “vantura” ceasul. Fiti atenti, doarece aceste ceasuri care stocheaza energie ar trebui sa fie purtate zi de zi pentru a se asigura ca “bateria” este incarcata.

5. Stilul poate fi foarte important. De exemplu, daca doriti un look sotisficat, elegant este posibil sa doriti un ceas elegan subtire, lung de argint. Pentru un aspect mai mult de punk/rock, ai putea opta pentru unul cu o chinga foarte larga sau banda de piele. Pentru eleganta, aspectul pretty, un ceas analog de metal ar fi frumos.

6. Ia un ceas care este durabil. Nu poti spune cu adevarat doar din privire, dar poti verifica calitatea in functie de producator. Rolexes, Tag Heures, Rado sau alte marci cunoscute. Verifica producatorul pentru a te asigura ca are o reputatie de ceasuri bune.

7. Verifica rezistenta la apa. Daca nu vezi un marcaj de metri (ex. 30 de metri, 100 de metri, etc…), presupune ca acesta nu poate fi purtat in apa.

8. Daca esti ingrijorat de viata bateriei, orienteaza-te pentru ceasuri digitale, unele modele CASIO pretind o garantie de 10 ani de viata a bateriei. Puteti alege, de asemenea, un automat, acest lucru este un ceas cu totul mecanic care se serpuieste. Puteti obtine un automat accesibil din Orient.

Sfaturi

  • Ramai in gama de preturi. Ceasurile sunt usor de pierdut, iar investitia s-ar putea duce pe fereastra.
  • Pentru o persoana obisnuita, un Seiko, G-Shock, Swatch, Fossil, Timex sau Casio sunt toate de o voloare care isi merita toti bani.
  • Cumpara un ceas cu curea de dimensiuni standard (de 10, 12, 14, 16, 20, 22 mm), deoarece acestea sunt accesibile peste tot. Daca cureaua este prea larga (de ex: 35 mm), atunci curele sunt greu de obtinut si sunt mult prea scumpe.
  • Daca ai de gand sa cumperi un ceas pe care sa il folosesti zilnic, atunci cumpara unul ieftin (60 – 160lei), la care ii poti schimba bateria de unul singur iar prin acest lucru economisesti o multime de bani pana cand sa obti o baterie noua cu care sa o inlocuiesti pe ceva veche, deja consumata.

Avertismente

  • Fereste-te de ceasurile contrafacute. Daca ti se pare prea ieftin ca sa fie real, atunci cel mai probabil ca este un fals.
  • Este de recomandat ca ceasurile elvetiene de renume sa fie cumparate de la comercianti oficiali. Daca cumparati online atunci va asumati un risc important.
  • Nu cumpara un ceas analog fara marcaje daca nu esti in stare sa il citesti.
  • Nu incerca niciodata sa deschizi un ceas de unul singur. Intotdeauna du-l la un ceasornicar autorizat.