Browse By

8 cei mai inteligenți oameni din lume. Află cine sunt ei?

8 cei mai inteligenți oameni din lume

8 cei mai inteligenți oameni din lume

Este de necontestat faptul că un nivel ridicat al coeficientului de inteligență (IQ) îți aduce în lume o mulțime de greșeli dar cât și de succese. Să reflectăm puțin la viața acestor oamenii din perspectiva noastră… a oamenilor simpli.

Măsurarea IQ-ului este o știință inexactă. Lista de mai jos din care afli cine sunt aceștia, realizată de BusinessInsider, este bazată pe zvonuri, dar acesta este singurul mod în care poți depista cei mai inteligenți oameni din lume.

Un IQ cuprins între 120 și 129 indică un nivel foarte ridicat de inteligență. Dacă ne ghidăm după acești parametri, persoanele care urmează sunt toate genii în această lume.

Surprinzător este faptul că o parte dintre aceste persoane trăiesc în anonimat si au slujbe obișnuite.

Top 8 cei mai inteligenți oameni din lume


Locul 8. Judith Polgar

IQ: 170

Judith Polgar

Judith Polgar

Femeia de 35 de ani de origine maghiară este un mare maestru al șahului. Este și cel mai bun jucător de șah femeie din istorie. A devenit cel mai tânăr mare maestru pe cand avea doar 15 ani.

Locul 7 : Jacob Barnet

IQ: 170

Jacob Barnet

Jacob Barnet

Jake este un elev din Statele Unite și are numai 12 ani. Până la trei ani nu a vorbit, dar când a început să rostească primele cuvinte, a spus alfabetul în ordine și în ordine inversă pe nerăsuflate.

Tot la trei ani, atunci când părinții l-au dus la Planetariu, Jake a răspuns corect la o întrebare despre forța gravitațională a planetei Marte față de sateliți săi, uimindu-i pe toți cei prezenți.
La doar 12 ani, este deja student la Universitatea Indiana.


Locul 6 – Philip Emeagwali

IQ: 190

Philip Emeagwali

Philip Emeagwali

Scriitor nigerian, în vârstă de 56 de ani. La vârsta de 13 ani a abandonat școala și a luptat in război, iar apoi a studiat singur și i s-au echivalat studiile liceale, în Statele Unite.

A absolvit apoi mai multe mastere și doctorate.
Locul 5. Christopher Michael Langan

IQ: 195

Christopher Michael Langan

Christopher Michael Langan

Americanul, acum în vârstă de 59 de ani, a început să vorbească încă la șase luni și a învățat să citească singur atunci când avea numai la trei ani.

Este scriitor, dar foarte mulți ani a trăit o viata dublă: ziua lucra ca muncitor în construcții, îngrijitor de animale și pompier, iar noaptea rezolva ecuații complexe.

Locul 4 : Kim Ung-Yong
IQ: 210

Kim Ung-Yong

Kim Ung-Yong

La șase luni, vorbea deja fluent. La trei ani, frecventa cursurile de fizică ale Universității Hanyang. După ce a renunțat la slujba pe care o avea la NASA, la 16 ani, i s-a oferit locuri la cele mai prestigioase facultăți coreene, însă a ales un colegiu de provincie, de unde și-a luat până la urmă masterul.

Locul 3 – Christopher Hirata

IQ: 225

Christopher Hirata

Christopher Hirata

La doar 29 de ani, americanul este acum astrofizician și profesor universitar.

La 16 ani lucra deja pentru NASA la un proiect care explora posibilitățile de colonizare a planetei Marte.

Locul 2: Terrence Tao
IQ: 230

Terrence Tao

Terrence Tao

Când avea doar opt ani, Tao a obținut un scor de 760 la testele SAT (echivalente Bacalaureatului, pe baza cărora elevii americani intră la facultate). Și-a luat masterul de la Universitatea Princeton când avea doar 20 de ani, iar la 24 de ani a devenit cel mai tânăr profesor de la UCLA.

Pe primul loc : 1 : William James Sidis
IQ: 275

William James Sidis

William James Sidis

Cel mai inteligent om cunoscut până în prezent. A fost admis la Harvard când avea numai 11 ani și, până la absolvire, vorbea fluent 40 de limbi.

A fost arestat în 1918 pentru că a participat la un protest. După ce a fost eliberat și până când a murit, în 1944, a avut doar slujbe modeste.