Browse By

13 exemple ca sa iti construiesti propriul raft de carti

Din plictiseala sau poate din dorinta de a da drumul creativitatii am ajuns sa caut un proiect DIY (Do It Yourself – Fa de Unul Singur) de realizat prin casa. Si am gasit unul pe masura, unul care imi face placere, un raft pentru carti.

Am ales acest proiect pentru ca am foarte multe carti care stau degeaba sub pat sau in spatele unui dulap de haine. Vroiam sa pun cartile in valoare si pentru asta am ales sa imi omor timpul cu ceva diferit.

Ce a urmat a fost gasirea unui model (idee de design) de raft pentru carti pe care sa il pun in practica. Pe Internet am gasit o gramada de exemple din care mi-a fost greu sa aleg unul singur.

Cel mai mult mi-au placut urmatoarele 13 idei (exemple):

1. Propriul raft de carti cu susul in jos

Daca iti place putina diversitate in casa ta atunci afla mai jos cum sa faci un astfel de raft. Tot ce ai nevoie: elastic din material sintetic, capsator, lemn, doua suporturi si bineinteles carti.

2. Raft invizibil pentru carti

Ai nevoie de: o masina de gaurit, burghiu, suport metalic si o banda de scoci dublu adeziv ca sa ascundeti suportul prin lipirea ultimei coperti de carte.

3. Raft pentru carti din scari mobile

O idee foarte buna pentru a recicla scarile vechi.

4. Raft langa trepte de urcat

O idee excelenta pentru a economisi spatiu in casa ta.

5. Raft de carti din tevi vechi

6. Raft pentru carti dintr-o scare veche din lemn

Inspirata dupa idea cu scarile vechi iata una in varianta 2.0.

7. Raft de carti din curele

Recicleaza vechile curele pentru a crea acest usor si intereseant raft pentru carti.

8. Raft de carti din corzi

9. Raft de carti Pacman

10. Raft pentru carti tip Creanga

11. Raft de carti din skateboard-uri

12. Raft magnetic pentru carti

Design-ul este realizat de Nils Holger Moormann si este alcătuit din foi de metal si cuti din FU . Foia de metal poate fi instalata oriune pe un perete orizontal sau vertical. Spatele cutiilor este acoperit cu o folie speciala foarte puternica de magnet care se lipeste pe perete in orice fel iti place mai mult. In functie de numarul, dimensiunea si aranjamentul cutiilor, este un nou raft de fiecare data cand il schimbi.

13. Sticklebook

Este o solutie cu un desing inovativ pentru depozitarea cartilor care creeaza iluzia ca o linie de cârti sta suspendata fara suport pe un perete. O alternativa la raftul clasic pentru carti, este constituit dintr-o furca de a luminiu care prin paginile cartilor. Este foarte sigur și rezistenta la cadere. Kitul vine cu suruburi incluce intr-iun pachet frums ambalat. Este o metoda interesanta pentru a iti depozita cartile si ii face pe prietenii tai sa spuna pentru un moment „WTF is that?!”

Fiindca nu aveam si restul materialelor necesare am intrat pe un site ca sa cumpar o masina de gaurit. Apoi am fost la un retail mare cu materiale de constuctii si amenajari interioare de genul proiectului meu DIY si am cumparat lemn, cuie si vopsea.

Am de gand ca in timpul liber sa mai lucrez la astfel de proiecte.

Ce recomandari aveti? Care credeti ca a fost exemplul dupa care m-am luat atunci cand mi-am construit propriul raft pentru carti?

Lasa un raspuns printr-un comentariu mai jos.

Daca aveti de gand ca in viitorul apropiat sa incepeti si voi un proiect DIY interesant atunci trimiteti-ne poze si text prin formularul de contact de pe site-ul nostru iar noi il vom publica.