Browse By

10 lucruri fascinante despre pisici

pisici

Oamenii își iubesc animalele lor de companie. Fie ca este vorba de o pisică, un câine, hamster sau carași, majoritatea locuitorilor din lume au un fel de companie neumană cu care își împart locuința. Potrivit unui studiu realizat de Asociația Americană a Producătorilor de Produse pentru Animale (APPMA), cu toate acestea, pisicile câștigă detașat atunci când vine vorba de numărul ridicat de ele care locuiesc în locuințele americane.

„Pisicile pot fi distractive, intuitive și iubitoare. Dar ele pot avea, de asemenea și o parte mai rea”, chicotește Ken Hubbard care deține două pisici. „Ei au rutina lor și pot fi foarte exigente. A mea mă chinuie dimineața până când mă ridic din pat. Mă urmărește peste tot în cameră și toarce.”

„A le avea în viața ta poate fi plină de satisfacții, dar cu anumite pisici trebuie sa fie atent. Uneori, ele pot fi temperamentale și imprevizibile.. Este important să le cunoști bine”, a spus Hubbard.

Dacă sunteți un iubitor de pisici atunci cu siguranță că le-ați experimentat ambele fețe ale monedei. Pentru plăcerea dvs. de lectură, am realizat un top 10 lucruri (fapte, statistici) interesante despre pisici:

1.
Pisicile pot ajunge la înălțimi mari.
În 1963, Franța a trimis prima pisică în spațiu. Cunoscut sub numele de Felicette, ea a fost, de asemenea, denumită „Astrocat” de presă. Prin electrozi implantați, semnele vitale ale lui Felicette au fost în mod constant monitorizate și ea a revenit cu succes pe Pământ. Să îți trimiți pisica în cosmos cu o rachetă nu este, probabil, cea mai bună idee, dar atestă durabilitatea pisicilor. Să nu îți faci griji pentru că o scădere de sus, de la un raft înalt, de la un frigider sau un copac este o foarte mică amenințare la bunăstarea lor.

pisică care doarme

2.

Felinele dorm două treimi din zi.
În medie, statisticile despre pisici confirmă faptul că acestea dorm, în general, aproximativ două treimi din fiecare zi. Dacă faci matematica, asta înseamnă că o pisică de nouă ani a dormit destul de mult, aproximativ șase ani din viață. Sunt șanse că ele își vor găsi un loc special de care se bucură și să devină locul lor preferat. Curățați acel loc pentru felina voastră şi să nu se acumuleze păr de blană. Este, de asemenea, o idee bună să vă asigurați că locul este sigur și stabil. Chiar dacă pentru cele mai multe pisici să existe cazuri de leziuni atunci cad de la o înălțime sunt rare, ele sunt mult mai probabile să apară în săriturile de la distanțe foarte scurte. Atunci când se combină cu starea de somn, unele pisici nu au întotdeauna timp să se îndrepte singure și să aterizeze pe toate cele patru picioare.

3.

Pisicile au emoții ca și oamenii.
Materia gri a unei pisici are unele similarități remarcabile cu cea a unui creier uman. Deși unii experți nu sunt de acord cu privire la adâncimea și gama, toate confirmă faptul că pisicuțele simt emoțiile, nu chiar atât diferit față de oameni. Fericire, excitabilitate, joacă, depresie și furie. Orice iubitor de pisica va fi de acord – le-am văzut pe toate stările. Ferește-te de ultima emoție – o pisică nefericită poate lăsa cu un scaun urinat, role de hârtie igienică distruse sau chiar și o veselă distrusă.

4.

Mușcăturile de pisică sunt periculoase.
Este adevărat – mușcătura de la o pisica poate fi toxică și periculoasă. Potrivit faptelor existente despre pisici şi proprietarii acestora, aproximativ 40.000 de persoane sunt mușcați de pisici în Statele Unite ale Americii în fiecare an. „Este un pericol grav”, spune Peter Muller, un doctor de Medicină Veterinară și proprietarul de Spital de Animale Briarcliff din Atlanta. „O mușcătură de pisică poate duce la o infecție bacteriană gravă de Pasteurella multocida”, explica Muller. „Acesta poate fi tratată foarte ușor cu penicilină, dar lăsată necontrolată, mai ales la pacienții vârstnici sau cei cu sistemul imunitar compromis, acesta poate crește sub pielea ta, răspândindu-se în sistemul limfatic, și, în unele cazuri rare, poate duce și la moarte. De aceea este întotdeauna o idee bună pentru a vedea un medic imediat după o mușcătură de pisică. „

pisică care face un salt

5.

Pisicile pot face salturi uriașe.
Știați că unele pisici pot sări de până la de cinci ori înălțimea lor proprie într-un singur salt? Este adevărat. Ce înseamnă asta pentru un proprietar de pisică? Asigurați-vă că lucrurile fragile sunt depozitate din calea răului: a opta pentru dulapuri de China, cu uși închise pentru a proteja o colecție personală de o pisică acrobatică.

6.

Pisicile pot fi clonate.
Ai o pisică preferată cu cea mai bună personalitate vreodată și o mulțime de bani în plus pentru a cheltui? Clonează-o! Da, tehnologia există și este accesibilă dacă aveți banii pentru a plăti. „Little Nicky”, s-a născut în 2004 și a fost prima felină clonată comercial. Produsă din ADN-ul unei pisici Maine Coon decedate, proprietarul a plătit 50.000 de dolari pentru a reproduce o versiune nouă a vechiului prieten și susține că, personalitățile celor două pisici sunt izbitor de asemănătoare.

7.

Pisicile au sisteme GPS interne.
Pisicile pierdute într-adevăr își pot găsi singure drumul spre casă. Diverși experți au punctat unghiul de lumină a soarelui, câmpurile magnetice ale pământului și un altul capacitatea menționată ca PSI Traveling. Indiferent de caz, s-au înregistrat fapte cu privire la pisicile care confirmă călătoriile lor, adesea lungi și grele pentru a ajunge acasă şi un prieten uman favorizat .

8.

Pisicile pot folosi uși pentru animalele de companie.
Pentru familiile care au pisici de interior-exterior, nimic nu e mai convenabil decât o ușă specială pentru animalul lor de companie. Ști cine a venit cu ideea? Regele Gravității Dl. Isaac Newton! Potrivit martorilor diverse povești au trecut de-a lungul anilor, cum că Newton a experimentat cu lumina într-o cameră întunecată și una dintre cele mai apreciate pisicile de a sa (conform relatărilor, numită „Spithead”), tot deschidea ușa și întrerupea experimentul. Pentru a păstra munca sa intactă şi să permită pisici să se deplaseze liber, el a tăiat o mică gaură în ușă și a acoperit-o cu o cârpă. Care a evoluat în ceea ce este astăzi este cunoscut ca o ușă pentru animalele domestice, potrivită atât pentru pisici cât și câini.

9.

Pisicile au foarte mult păr.
Corpul unei pisici este acoperit cu aproximativ 130.000 de fire de păr pentru fiecare centimetru pătrat. Toată lumea ştie ce înseamnă asta pentru casă sau apartament: păr și păr peste tot! Să fim sinceri – nu este nimic ce să poți să faci ca să scapi vreodată de toți acești foliculi de felină. Cu toate acestea, puteți minimiza impactul cu periaje zilnice, și, desigur, aspirare regulată. Pentru haine, încercați o perie tifon și o pereche de pensete.

10.

Pisicile pot folosi toaleta … și se pot spăla singure.
Am intervievat experți care antrenează pisici și susțin că nu este nevoie de o cutie cu nisip. Poți cu siguranță să îți antrenezi pisica pentru a folosi toaleta.