Browse By

10 lucruri de stiut ca sa alegi un restaurant potrivit

Decoratii denunta cu lumina dominanta

Vrei sa faci o alegere potrivita de restaurant pentru un eveniment: nunta, botez, zi de nastere sau orice alta ocazie speciala, dar este foarte greu pentru ca exista o multime de locuri.

Ei bine noi am alcatuit o lista pentru dvs. cu cei mai importanti factori de luat in considerare atunci cand va decideti sa alegeti un restaurant. Iar pentru cei din capitala am pregatit o surpriza la finalul articolului cu restaurante Bucuresti.

Cele mai importante criterii de selectie sunt:

  1. Curatenia: daca restaurantul nu arata curat, atunci bucataria este probabil si mai groaznica. Evita locul.
  2. Sa miroase bine: daca nu simti mirosul proaspat de mancare gatita, cel mai probabil o sa ti se serveasca resturi sau ceva care nu este proaspat. Renunta.
  3. Sa fie plin de clienti: daca nu sunt oameni la mese, cel mai probabil mancarea este rea, serviciul este teribil, restaurantul este scump sau orice alt motiv pentru care oamenii din acel cartier nu il frecventeaza. Evita-l. Totodata verifica recenzii online, prietenii si daca are sau nu un istoric bogat cu traditie.
  4. Preturi accesibile: mancarea buna nu ar trebuie sa fie scumpa. Ar trebuie sa te bucuri de mancare fara sa regreti cheltuielile cu ea.
  5. Varietate: daca vrei sa satisfacti gusturile tuturor invitatiilor atunci meniul ar trebuie sa ofere diferite tipuri de mancare.
  6. Valoare: unele restaurante ofera o cantitate prea mica de mancare si nu iti satisface foamea, poate ca atunci nu mai mergi deloc in acele locuri. In schimb alte restaurante iti ofera atata mancare incat nu poti sa o mananci toata o data. Nu ezita sa ceri sa ti se puna resturile de mancare la pachet daca mancarea a fost buna.
  7. Parcarea: in zilele noastre, masina a devenit o comoditate, iar mersul pe jos este depasit, astfel asigura-te ca restaurantul are locuri de parcare proprii sau ca ele sunt prin apropiere. Daca este nevoie, poti suna la restaurant si sa intrebi unde sa-ti parchezi masina si daca costa ceva. Inca un lucru important, asigura-te ca locul este usor de gasit si vizibil pentru invitatii, iar daca nu, atunci sa le dai din timp informatiile necesare pentru ca nu vrei ca sa te trezesti tocmai in ziua evenimentului cu o suta de telefoane de la invitatii cu intrebari precum: Bine, bine vin… dar unde gasesc locul? Bineinteles ca vor mai fi cativa care vor face asta, dar traim in vremuri in care exista Internet, mobil si totusi…
  8. Rezervatii: nu uita sa faci o rezervatie de dinainte daca este obligatoriu. Suna inainte din timp si afla, in mod special daca planifici un eveniment in vacanta sau in weekend pentru ca atunci restaurantele sunt cel mai aglomerate.
  9. Cereri speciale: este personalul restaurantului deschis la cereri speciale? Afla daca poti comanda mancare cu un continut scazut de sare, fara glutamatul monosodic (E621),  vegetarian etc. Acest lucru este foarte important daca unul dintre invitatii de la evenimentul dvs. are o alergie sau un regim special / o dieta speciala.
  10. Capacitate persoane / numarul de locuri: atentie la numarul de invitatii planificati, nu va doriti ca acestia sa stea in picioare si in niciun caz sa se aglomereze exagerat de mult (observatie: verifica daca au un sistem de ventilatie foarte bun, un aer conditionat functional – pe timp de vara, iar iarna – caldura). Totodata, nu va doriti un spatiu prea mare unde sa fie putini invitatii, iar acestia sa se simta aiurea pentru ca este putina lume si sa-si doreasca sa plece.

+3 sfaturi bonus

Nu fi impulsiv: Poti vizita un singur loc si sa-ti spui ca “acesta este”, dar inainte sa iei decizia finala, te sfatuim sa vizitati mai multe locuri. De asemnea este important ca vizita sa aiba loc la diferite intervaluri de timp dintr-o zi, in timpul saptamanii si in weelend. Rabdarea isi spune cuvantul atunci cand alegi un restaurant.

Intelege angajamentul pe care il faci: Daca invitatii nu sunt multumiti de cum se desfasoare evenimentul, cum arata locul, cum este mancarea, muzica etc. cel mai probabil este ca invitatii nu vor petrece prea mult timp si  se vor scuza ca trebuie sa plece ca a doua zi au ceva foarte important planificat dis-de-dimineata si au venit doar in trecere. In schimb, o alegere potrivita ii face ca pe invitatii sa uite de ziua de maine si sa petreaca mai mult timp la eveniment pentru ca le este oferita o experienta placuta si memorabila,

Daca doriti restaurante Bucuresti, atunci pentru a va usura munca mai venim cu inca un ajutor si anume pe site-ul localuri-in-bucuresti.ro gasiti o parte din informatiile descrise mai sus: istoric, tipul de loc, capacitate, poze. Noi va recomandam sa va faceti un top 3 dupa care sa mergeti propriu-zis la fata locului (programat vs neprogramat) si sa vedeti dvs cu proprii ochii in ce masura sunt satisfacute si restul criteriilor.