Turcia reacționează furios la votul simbolic din Parlamentul UE cu privire la statutul de membru

Prim-ministrul Binali Yildirim avertizează asupra tensiunilor cu UE după ce votul îndeamnă miniștrii să înghețe discuțiile asupra aderării.

Turcia a reacționat furios după ce Parlamentul European a cerut guvernelor să înghețe discuțiile de aderare la UE într-un vot puternic simbolic, care va spori tensiunile și ar putea pune în pericol un acord de migrare punct de reper.

Deputații din Strasbourg au votat de 471-37 pentru a stopa discuțiile Turciei de aderare la UE, cu politicienii de la grupul conservator la Verzilor garnitură de până la spate o rezoluție care a condamnat “măsuri represive disproporționate” ale guvernului turc, după o lovitură de stat militară a eșuat în luna iulie. Au fost 107 abțineri.

Prim-ministrul turc, Binali Yildirim, a respins votul ca fiind lipsită de importanță, dar a avertizat că legăturile cu UE erau deja tensionate. “Ne așteptăm ca liderii UE să se ridice împotriva acestei lipse de viziune”, a spus el. “UE ar trebui să decidă dacă dorește să-și continue viziunea sa viitoare, cu sau fără Turcia.”

La începutul acestei săptămâni, președintele țării, Recep Tayyip Erdogan, prevenitor a lovit afară la vot, spunând că a avut “nici o valoare”. Erdoğan a spus în repetate rânduri că ar putea rupe un pact de migrație între Turcia și UE dacă Europa nu reușește să livreze la discuțiile de aderare sau de călătorie fără vize.

Votul Parlamentului are caracter obligatoriu, ci reprezintă un pas înainte dramatic înaintea unei reuniuni cruciale a miniștrilor UE luna viitoare. Miniștrii de externe vor dezbate în vârstă de 11 ani, aderarea Turciei la UE în decembrie ca preocupare creste cu privire la represiunea lansată de Erdoğan în urma loviturii de stat mântuială.

Turcia regula Erdoğan ar putea extinde până la 2029 în baza propunerii

Votul este de natură să adauge la învinuiri peste un acord de migrație reper UE și Turcia au convenit în luna martie. Turcia a intensificat eforturile împotriva călăuzele, care a contribuit la o reducere dramatică a fluxului de refugiați și migranți care doresc să călătorească în Europa peste Marea Egee.

În schimb, UE a promis Turcia € 3 miliarde (£ 2,5 miliarde) pentru a ajuta la Ankara să facă față cu trei milioane de refugiați, de călătorie fără vize pentru cetățenii turci și progrese discuțiile de aderare la UE.

Cele două părți sunt în conflict, cu toate acestea, asupra faptului dacă Turcia a îndeplinit condițiile de călătorie fără viză, cu Consiliul Europei, chemat să rupă impas. Discuția cu privire la discuțiile de aderare a acrit relații popasuri chiar mai departe.

Erdoğan a lovit deja din nou la vot. Luând cuvântul, miercuri, la o conferință de la Istanbul, el a spus: “Vreau să spun în avans, de aici și de a aborda întreaga lume vizionarea pe ecranele lor TV: acest vot nu are nici o valoare, indiferent de rezultat apare.”

vice prim-ministru al Turciei, Numan Kurtulmuș, a declarat că parteneriatul european cu Turcia a fost în joc, ca rezultat al votului.

“Prin acest vot, Parlamentul European se va îngheța în afara oricărui dialog constructiv cu Turcia și ridică întrebări în continuare serioase asupra fiabilității Europei ca partener”, a spus el într-o declarație.

diplomații UE au reacționat cu consternare la decizia Parlamentului. Scris pe Twitter, fostul prim-ministru suedez, Carl Bildt, deputații europeni au acuzat de a lua “un termen scurt populist, mai degrabă decât abordarea strategică pe termen lung” în relațiile cu Turcia.

Șeful politicii externe a UE, Federica Mogherini, a declarat la începutul acestei săptămâni că discuțiile de aderare ar fi un popas “scenariu de pierdere-pierdere”. Ea a spus deputaților europeni Europa riscă să renunțarea la un canal vital pentru dialog. “Ar trebui, de asemenea, să ne întrebăm care sunt instrumentele și instrumentele pe care le avem la dispoziție, în scopul de a crește, și să nu reducă, efectul de levier nostru privind reformele întreprinse de Turcia și asupra societății”, a spus ea.

Deputații vrut să trimită un mesaj către Erdoğan în urma tentativei de lovitură de stat. Aproape 130.000 de angajați de stat au fost concediați și o represiune mass-media amplă a urmat. Ankara a respins sau a arestat zeci de mii de funcționari, judecători, ofițeri militari și poliție acuzat de legături către Gulen, un predicator cu sediul în SUA, al cărui grup este larg crede în Turcia au masterminded puci.

Femeile și persoanele vulnerabile plătesc pentru autoritarism din Turcia
Liz Cookman

Bruxelles-ul a criticat în repetate rânduri represiunea, declarând că aceasta depășește cu mult autorii și oficialii au declarat că măsurile adoptate în conformitate cu regula de apel de urgență în angajamentul Turciei întrebare la valorile UE. Erdoğan a spus, de asemenea, că va semna în lege o propunere pentru a aduce înapoi pedeapsa cu moartea în cazul în care o astfel de mișcare trece în adunarea generală din Turcia, o altă măsură care ar putea pune în pericol negocierile.

Rezoluția Parlamentului a declarat că discuțiile de aderare ar trebui reluată numai o singură dată Turcia a ridicat măsurile sale și a revenit la statul de drept. Unii deputați s-au pus la îndoială întotdeauna dacă Turcia ar trebui să facă parte din UE.

Alexander Lambsdorff, vicepreședinte Parlamentului European care reprezintă grupul liberal, a declarat că discuțiile de aderare au fost “fundamental necinstit”. “Nici Turcia, nici membrii UE sunt de fapt interesați de succesul negocierilor”, a spus el.

UE și Turcia s-au petrecut ani urmăresc discuțiile de aderare în ce mai dificile. Negocierile au fost lansate în 2005, aproape două decenii după ce Turcia a făcut aplicarea sa în 1987.

În ultimele zile, oficialii turci s-au ridicat perspectiva de a pune capăt negocierilor ca Ankara a părului la ceea ce percepe ca o lipsă de sprijin pentru guvernul său în urma tentativei de lovitură de stat.

Președinte Erdoğan este acum vizează pe oricine care nu-l suport
Burhan Sönmez

Erdoğan a declarat săptămâna trecută că Turcia ar putea organiza un referendum asupra negocierilor cu Uniunea Europeană cât mai devreme anul viitor, care ar putea termina o campanie de a se alătura blocului, care a fost o dată în centrul platformei partidului său Dreptate și Dezvoltare.

“Să aștepte până la sfârșitul anului și apoi du-te la oameni”, a declarat Erdoğan într-un discurs la Ankara. “Să mergem la oameni, deoarece ei vor face apelul final. Chiar și Marea Britanie a mers la oameni. Marea Britanie a spus: “Să ieși,” și au plecat “.

declarațiile sale, și cele ale funcționarilor, deoarece, scot în evidență măsura în care relațiile Turciei cu Europa s-au deteriorat de la negocierea acordului de migrare.

“Cred că cei care oferă un refugiu pentru teroriști care fugeau în Turcia sunt, de asemenea, pregătite pentru un cuplu de milioane de refugiați”, a declarat săptămâna trecută, repetând punctul său de vedere că părțile Europei cu organizațiile teroriste.

Guvernul turc a acuzat Europa mult timp de a oferi un refugiu sigur pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a purtat o insurgenta de trei decenii împotriva statului turc și este considerat un grup terorist de către UE.