Sesizare privind autovehiculele degradate din parcul auto al Biroului Ordine Publică – secția 1 Poliție – IPJ Cluj

Subsemnatul, Alexandru Firicel, cetățean român și președinte teritorial SPR “Diamantul” constituită la nivelul D.G.P.M.B.-secția 13 Politie, cu domiciliul ales pentru comunicarea soluționării aspectelor sesizate la sediul S.P.R. “Diamantul” din București, str. Ienăchiță Văcărescu nr 17 A, Sector 4, București,

Vă aduc la cunoștință următoarele:

La nivelul IPJ Cluj – secția 1 Poliție – Biroul Ordine Publică, sunt 3 autoturisme Dacia Logan „promoție” 2006 care periclitează atât siguranța polițiștilor români cât și a cetățenilor.

Arăt că aceste autoturisme sunt într-o fază avansată de degradare (fotografiile atașate vorbesc de la sine), nefiind acestea dotate cu cauciucuri pentru anotimpul de iarnă, ABS, airbag (partea dreaptă), servo-direcție ș.a. dotări „excepționale” ce pot face distincție între viață și moarte.

Mai mult, în cazul deplasării la o intervenție, autospecialele în cauză pot fi „sustrase” de orișice persoană rău-voitoare întrucât sistemul de asigurare al acestora poate fi dezasigurat cu aproape orice cheie.

Totodată, la nivelul secției 1 Poliție există un singur autovehicul Dacia Logan model nou utilizat exclusiv de șeful de schimb. În lipsa acestuia, nimeni nu are dreptul de a conduce acest autovehicul fiind utilizat „pentru îmbunătățirea imaginii Poliției”.

Nu există un contract de întreținere tehnică respectiv îngrijire a acestor autovehicule, polițiștii fiind nevoiți, ca de obicei, să suporte aceste cheltuieli din fonduri proprii.

Față de cele prezentate, cu respect, vă solicit:

  1. Retragerea celor 3 autovehicule marca Dacia Logan („promoție” 2006) și casarea urgentă a acestora;
  2. Contractarea, în regim de urgență, a serviciilor de asigurare tehnică, reparații, curățire a autovehiculelor secției 1 Poliție-BOP din cadrul IPJ Cluj pentru a nu se mai periclita traficul rutier și viețile oamenilor;
  3. Verificarea întregului parc auto aflat la nivelul IPJ Cluj în vederea stabilirii cu exactitate a autovehiculelor aflate în stare avansată de degradare și/sau cu defecțiuni/lipsuri în vederea efectuării reparațiilor/schimburile de consumabile pentru prevenirea oricărui eveniment rutier (a se vedea în acest sens și evenimentul rutier cu autovehiculul din cadrul secției 7 Poliție D.G.P.M.B.).

Cu stimă,

Alexandru FIRICEL președinte teritorial al organizației sindicale S.P.R. „DIAMANTUL” constituită la nivelul D.G.P.M.B.-secția 13 Poliție