Browse By

Plăcintă cu cartofi dulci

plăcintă cu cartofi dulci

Un clasic de vacanță, care poate face un iubitor de cartof dulce din oricine.

Ai nevoie de:

  • Unt 1/3 ceașcă
  • 1/2 ceașcă plină cu fermitate zahăr brun
  • 2 ouă mari, bătute
  • 3/4 ceașcă smântână
  • 2 cești de piure de cartofi dulci
  • Extract de vanilie 1 linguriță
  • 1/2 linguriță scorțișoară de sol
  • 1/4 linguriță ghimbir
  • Sare 1/4 linguriță
  • 1 (9 inch) crusta de plăcintă necoaptă
  • Liniuță de nucșoară de sol (opțional)
  • Frișcă bătută (facultativ)

Cum se prepară?

  1. Încălziți cuptorul la 425 de grade F.
  2. Într-un castron mare, combinați unt, zahăr brun, ouă, smântână grele, cartofi dulci, vanilie, scorțișoară, ghimbir, sare și; se amestecă bine. Se toarnă în crusta da plăcintă.
  3. Se coace 15 minute. Se reduce focul la 350 de grade și se continuă coacerea 40 de minute. Aveți grijă să nu se ardă crusta. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Păstrați la frigider până este gata de servit. Când este gata de servit, garnisiți cu nucșoară și frișcă, dacă se dorește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *