Papricaș de cartofi cu carne

Papricaș de cartofi cu carne, din care cartofii sunt doar un pretext. Merge cu carne de porc sau de pui. Ba chiar si cu carne de vita. E tare usor de facut si foarte gustos.

Cum se face  papricas de pui:
Ingrediente

1 kg cartofi
500 g pulpa sau spata de porc
2 cepe mari
4 rosii mari
1 ardei gras
1 morcov
3 lingurite boia dulce
jumatate de lingurita de seminte de chimen
2-3 frunze de dafin
3-4 linguri de ulei
50 ml bulion de rosii
sare, piper dupa gust
1 pahar de apa sau mai mult daca este nevoie
o felie sunca afumata (optional)

Am taiat morcovul rondele, ceapa julien, ardeiul cubulete. Le-am pus la calit in ulei. Intre timp am taiat canea cubulete. (puteti s-o taiati cum vreti). Ama daugat si carnea si am amestecat de cateva ori pana si-a schimbat culoare. In continare am decojit rosiile, le-am taiat marunt si le-am pus in mancare. Am adaugat un pahar de apa.
Am condimentat cu putina sare si piepr, dar nu mult. Am pus chimenul, boiaua, frunzele de dafin si bulionul. Am acoperit totul cu un capac si le-am lasat sa fiarba la foc micvreo 30-40 de minute pana ce carnea s-a inmuiat bine. Am adaugat carofii, curatati si taiati mare. Am pus inca putina apa ca sa-i cuprinda pe toti. Am mai pus si o felie zdravana de sunca afumata pentru gust. Asta nu-i obligatoriu, dar e tare bun.Am mai lasat papricasul pe foc pana s-au fiert si cartofii. Am servit cu salata de ardei copti.

Pofta buna!

Sursa: bucatarmaniac.ro