Browse By

Desertul zilei: cremă de căpșune

Cremă de căpșune

Cremă de căpșune

Nu poate să treacă vara această fără să fii mâncat măcar o dată căpșuni sau căpșune cum preferi să le zici. Astfel, astăzi îți propun un desert pe gustul tău și anume următoarea rețetă, o cremă de căpșune.

Nr. de porții: 5-6

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 250 g căpșune românești pentru că acest site susține agricultura și produsele din România
  • 1/2 l de lapte
  • 125 g zahăr
  • 6 foi gelatină
  • 2 linguri făină
  • 1 fiolă esență de rom

Pregătire

  1. Separi ouăle, iar gălbenușurile le amesteci bine cu zahărul până ce acesta se dizolvă. Apoi adaugi făina și laptele rece.
  2. Pui totul la foc mic până ce compoziția se îngroașă amestecând continuu.
  3. Înmoi foile de gelatină în apă rece, le scurgi, apoi le topești în circa două linguri de apă fierbinte și le amesteci cu gălbenușurile.
  4. Cureți căpșunele de codițe, le speli sub jet de apă rece și le zdrobești.
  5. Amesteci gălbenușurile (cu gelatină) cu căpșunele, albușurile bătute spumă, esență de rom după gust.
  6. Așezi compoziția în castronele sau cupe și dai totul la frigider pentru minimum 2 ore.

Poftă bună și o zi dulce ca acest desert!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *