De Dragobete, surprinde-ţi perechea cu deserturi delicioase

Pentru cei care preferă sărbătorile româneşti, ziua de 24 februarie este ziua în care îşi arată dragostea faţă de partener. De Dragobete se sărbătoreşte iubirea. Fiecare se întrece în a-şi demonstra iubirea, prin mici gesturi sau cadouri simbolice.

Dacă doreşti să îţi impresionezi perechea, încearcă aceste reţete delicioase şi uşor de preparat.

1. Fursecuri inimioare

de

Aceste fursecuri sunt foarte uşor de pregătit, deci şi cel mai nepriceput bucătar va putea avea succes, cu puţină răbdare şi voinţă.

  • Timp total: 20 de minute
  • Timp de pregătire:10 minute
  • Timp de coacere:10 minute
  • Pentru un număr de: 10 fursecuri
  • Metoda de gătit: coacere la cuptor
  • Tipul rețetei: desert

Informații nutriționale medii pentru 58 de grame (1 fursec):

  • 170 de calorii,
  • 30 g de glucide,
  • 10 g de proteine,
  • 5 g de lipide,
  • 10 g de zahăr.

    Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara 10 fursecuri sunt următoarele::

    • 170 g de unt
    • 100 g de zahăr (preferabil zahăr pudră)
    • 220 g de făină
    • 2 gălbenuşuri

    Modul de preparare:
    Toate aceste ingrediente se amestecă pe rând, încet. Coca rezultată se întinde în funcţie de cât de groase doreşti să fie fursecurile şi se decupează cu o formă de inimioară. Fursecurile se ţin la cuptor, la foc mic, timp de 10 minute. Pentru un aspect mai frumos se poate folosi colorant alimentar roşu sau glazură de fructe sau ciocolată pusă deasupra, după ce au fost luate de la cuptor.

    Fursecuri inimioare pentru perechea ta

    2. Inimioare de ciocolată

    Ciocolata este un afrodiziac puternic. Este recomandat aşadar pentru ziua de Dragobete. Iată o reţetă de baton de ciocolată în formă de inimioare. Ai nevoie de:

    • 55 g de unt

    • 55 g de zahăr

    • 10 ml de esenţă de vanilie

    • 2 albuşuri

    • 150 g de făină

    • o linguriţă de praf de copt

    • 125 ml de frişcă

    • 25 g de cacao

    • 150 g de ciocolată menaj (neagră sau albă)

    Ciocolata, afrodiziac perfect

    Untul şi zahărul se amestecă într-un bol, după care se adaugă albuşurile şi esenţa de vanilie. Se adaugă făina, praful de copt şi frişca. În coca rezultată se adaugă cacao şi ciocolata menaj fărâmiţată. Se întinde aluatul şi se decupează cu o formă de inimioară. Se dau la cuptor pentru 15-18 minute.

    3. Biscuiţi inimioare

    • Pentru a prepara acești biscuiţi în formă de inimioară ai nevoie de:

    • 125 g de unt

    • 2 gălbenuşuri

    • 75 g de zahăr

    • 200 g de făină

    • 1 linguriţă de praf de copt

    • 1 linguriţă de esenţă de vanilie

    • fondant sau colorant alimentar

    Începând cu făina, se amestecă toate ingredientele, formându-se un aluat nelipicios. Dacă mai e nevoie, se poate adăuga făină până când aluatul prinde consistenţa dorită. Aluatul obţinut se ţine la frigider pentru 30 de minute. Apoi se întinde aluatul şi se decupează cu formă de inimioară, se așează în tavă şi se ţine la cuptor pentru 15 minute.

    Biscuiţi în formă de inimioară, reţetă simplă